Myllytullin ideakilpailu ratkaistu - results of the Myllytulli ideas competition

WInning entry 'Saana' by Ida Mustamaa

Arkkitehtiylioppilas Ida Mustamaan ehdotus Saana on voittanut Oulun Myllytullin alueesta järjestetyn ideakilpailun. Kilpailun tavoitteena oli löytää Oulun ammattiopiston korttelille uusi maankäytöllinen ratkaisu oppilaitoksen mahdollisesti siirtyessä uuteen paikkaan.

Tarkoituksena oli kehittää Myllytullin ja Hupisaarten alueita kaupungin keskustan toiminnallisina laajennusalueina. Kilpailualueita tuli ideoida asumisen lisäksi kulttuuria, liiketoimintaa, koulutusta ja virkistystä yhdistävänä luovien alojen ympäristönä.

Voittajaa kuvataan huolellisesti työstetyksi ja idearikkaaksi ehdotukseksi, joka käsittelee monipuolisesti ja tasapainoisesti kilpailualueet. Kaupunkirakenteen osalta ehdotus jatkaa taitavasti soveltaen ympäristön korttelien rakennetta. Ehdotettu korttelirakenne täydentää Myllytullin asuinaluetta onnistuneesti. Ainolasta on tehty Oulun ”kaapelitehdas”, joka voisi synnyttää luovien alojen teeman mukaista toimintaa paitsi rakennukseen myös puistoon.

Kilpailussa oli mukana 13 hyväksyttyä ehdotusta. Ideakilpailun järjestivät arkkitehtuurin tiedekunta, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (OSEKK) ja Oulun kaupunki.

Tulokset / results:

1. palkinto /prize: nimim. Saana, arkkit.yo. Ida Mustamaa

2. palkinto /prize: nimim. Tuulimylly, arkkit.yot Anna-Sofia Hekkala ja Paulus Sipilä

3. palkinto /prize: nimim. Molendinum, arkkit.yot Tanya Yliaho ja Johannes Koskela

lunastus / purchase: nimim. k_tahoe_hybrid living, arkkit.yo. George Nikolov

lunastus / purchase: nimim. Räsymatto, arkkit.yo. Eva-Maria Ylönen