Casa Humana -palkinto 2014 Petri Pettersonille

Asuntomessut myönsi Casa Humana -palkinnon oululaiselle arkkitehtiylioppilaalle

Osuuskunta Suomen Asuntomessut jakoi 5.6. vuoden 2014 Casa Humana –palkinnon 10 000 euroa. Casa Humana -palkinto myönnetään vuosittain ulkopuolisen asiantuntijan valitsemalle parhaalle asuntokaavoituksen tai -suunnittelun diplomityölle.

Tänä vuonna palkinto myönnettiin arkkitehtiylioppilas Petri Petterssonille Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnasta. Casa Humana -palkinto jaettiin valtakunnallisilla asunto- ja yhdyskuntapäivillä Helsingissä. Palkinnon jakoivat Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sekä valinnan tehnyt Rakennustietosäätiön yliasiamies Matti Rautiola.

Petri Pettersson on käsitellyt arkkitehtuurin tiedekunnan Tekes-rahoitteisessa KLIKK-hankkeessa tekemässään diplomityössä kaupunkikeskustojen ja 60- ja 70-luvun taitteen asuinkortteleiden tiivistämistä ja lisärakentamista. Suunnitelmassa esitetyt asunnot ja syntyvä uudistettu asuinympäristö ovat viehättäviä ja toimivia, puisiin tilaelementteihin perustuvat rakenneratkaisut teknisesti oivaltavia. Työ todistaa sen, että hyviä asuntoja, nykyaikaisia kerrostaloja, kaunista ympäristöä, sosiaalista kestävyyttä ja teknisesti toimivia ratkaisuja voidaan luoda jo oleviin kortteleihin, vanhaa kunnioittaen ja samalla uudistaen.

Last updated: 6.6.2014