Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy voitti Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan uusien tilojen suunnittelukilpailun

Suomen yliopistokiinteistöt Oy järjesti Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan tilojen suunnittelua ja Linnanmaan kampuksen kehittämistä koskevan kutsukilpailun. Kilpailuaika oli 28.4.–13.6.2014 ja Kilpailun tulos julkistettiin Oulussa 3.10.2014.

Kilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy työllään ”Varrella virran”. Ehdotuksen tekijät ovat  arkkitehdit SAFA Hannu Jaakkola ja Kai Rajakaltio sekä työryhmä Helka SAarinen arkkitehti SAFA, Matti Rajamaa arkkit.yo, Juho Lonkila arkkit.yo, Lauri Pihlajaniemi arkkit.yo, Eeva Byman maisema-arkkitehti (pihasuunnittelu) sekä Eero Pekkari DI Ramboll Oy (rakennesuunnittelu).

Suunnittelukilpailun tavoitteena oli löytää arkkitehtuurin tiedekunnan uusille tiloille Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella soveltuva ratkaisu ja kehittää yleisesti Linnanmaan kampuksen tiloja ja koko kampusaluetta. Kilpailulla tavoiteltiin vetovoimaista, viihtyisää ja inspiroivaa opiskelu- ja työympäristöä sekä koko kampuksen keskeisen sisäänkäyntialueen profiilin nostoa.

Kilpailulla haettiin myös yleisesti näkemyksiä modernien yliopistorakennusten ja erityisesti Linnanmaan kampuksen korjaamiseen ja ajanmukaistamiseen rakennuskokonaisuuden arvot huomioivalla tavalla.

Kilpailussa käsitelty alue sijoittuu Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen itäosaan nykyisiin konetekniikan ja tiedekirjasto Lunan tiloihin. Sisätilojen lisäksi kilpailualueeseen kuului myös rakennusvaiheen II itäpuolinen ulkoalue.

Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan tilojen suunnittelua on tarkoitus jatkaa kilpailun voittaneen työn pohjalta. Tiedekunta muuttaa nykyisistä Oulun keskustassa sijaitsevista tiloista Linnanmaalle vuonna 2016.

Kilpailuun oli kutsuttu neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehdit NRT Oy (Helsinki), Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy (Helsinki), Arkkitehtitoimisto Laatio Oy (Oulu) ja Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy (Seinäjoki).

Lisää aiheesta voi lukea Oulun yliopiston uutissivulta.

Last updated: 6.10.2014