Bryggman -apuraha Toni Österlundille

Tohtorikoulutettava Toni Österlundille on myönnetty Bryggman apuraha algoritmisen arkkitehtuurin kehittämiseen liittyvistä ansioista.

Apurahan luovutti Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn hallituksen puheenjohtaja Esko Rautiola 6.11.2014 Turussa Joella Galleriassa pidetyssä apurahan julkistamistilaisuudessa. Galleria sijaitsee Erik Bryggmanin suunnittelemassa rakennuksessa.

- Österlund jatkaa aktiivisesti ja ansiokkaasti poikkitieteellistä pioneerityötään algoritmiavusteisen suunnittelun, opetuksen ja tutkimuksen parissa, Rautiola perustelee valintaa.

Toni Österlund valmistui Oulun yliopiston Arkkitehtuurin osastolta vuonna 2010. Österlund on oman toimiston pitämisen ohella ehtinyt toimia toiminut muun muassa Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston tuntiopettajana, ja valmistelee väitöskirjaansa Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa. Hän on julkaissut algoritmiavusteisesta suunnittelusta useita artikkeleita ja kirjoja vuodesta 2007 lähtien.

Lisää aiheesta Suomen Arkkitehtiliiton sivuilla.

Last updated: 7.11.2014