photo: Mikko Auerniitty

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto alumni Anssi Lassilan suunnittelemalle puukerrostalolle

photo: Mikko Auerniitty

Kahdeksankerroksinen puinen asuinkerrostalo Puukuokka Jyväskylässä on voittanut toisen Arkkitehtuurin Finlandia –palkinnon. Säveltäjä Kaija Saariaho valitsi voittajan viiden ehdokkaan joukosta. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelemassa talossa yhdistyvät uudet puurakentamisen tekniikat ja kohtuuhintainen asuminen.

Puukuokan rakennuttaja on Lakea Oy ja sen on suunnitellut Lassilan johtama seinäjokelainen arkkitehtitoimisto OOPEAA Office for Peripheral Architecture. Talo valmistui vuonna 2014 Anssi Lassilan suunnitteleman Kuokkalan kirkon viereen. Puukuokka on ensimmäinen alueen kolmen puukerrostalon ryhmästä.

Arkkitehti Anssi Lassila on valmistunut arkkitehdiksi Oulun yliopistosta vuonna 2002. Lassilan suunnitteleman vuonna 2004 valmistuneen Kärsämäen paanukirkon suunnittelu ja toteutus perustui Oulun yliopiston ja Kärsämäen seurakunnan yhteistyöhön. Hän on toiminut arkkitehtuurin tiedekunnassa myös opetustehtävissä.

Arkkitehtuurin Finlandia –palkintoa tavoitteli viisi esiraadin valitsemaa kohdetta. Puukuokan lisäksi kisassa olivat mukana kulttuurikeskus Kangasala-talo, Merenkulkijarannan asuinkerrostalot Helsingissä, OP-ryhmän toimitilat Helsingissä ja Opinmäen koulu Espoossa.

Ensimmäisen Arkkitehtuuri-Finlandian sai vuonna 2014 Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan dekaani, professori Rainer Mahlamäki Varsovaan suunnittelemastaan Puolan juutalaisten historiallisesta museosta.

Last updated: 24.9.2015