LUMO Light Festival event VÄRITÄ VÄREITÄ!

Tuesday, November 22, 2016 (All day) to Saturday, November 26, 2016 (All day)

Hei, Poikkimaantien sillalla avataan tänään klo 16 VÄRITÄ VÄREITÄ! valoteos, jonka toteutuksessa on ollut mukana Arkkitehtuurin tiedekunnan SenCity-tutkimushanke. Teos on toiminnassa Lumo-festivaalin ajan lauantai-iltaan 26.11. asti.

Tervetuloa ylittämään silta!

Hello, a light art installation is opened today at 16:00 on Poikkimaantiensilta bridge. SenCity project in Oulu School of Architecture has been collaborating in realizing of the project. The light art can be visited during the LUMO light festival until Saturday night 26.11.

Welcome to go across the bridge!

Ystävällisin terveisin / Best wishes

Henrika

VÄRITÄ VÄREITÄ!

Avattava silta luo uusia yhteyksiä Oulujoen poikki, kohtaamisia ja vuorovaikutusta. Valoteos värittää sillan kulkijoiden herättämillä valoaalloilla. Vastarannoilta lähtevät väreet kohtaavat ja keskustelevat. Syntyy uusia värisävyjä, jotka väreilevät virtaavan veden tapaan tuoden iloa syysillan pimeyteen, johdattaen kulkijan Oulujoen yli.

Valoteoksen on suunnitellut arkkitehti ja valaistussuunnittelija Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy. Teoksen teknisessä toteutuksessa on ollut yhteistyökumppanina SenCity-hanke, jonka puitteissa on kehitetty uusia, teoksessa pilotoitavia ratkaisuja älykkääseen valaistuksenohjaukseen ja kulkijoiden liikkeiden seurantaan. Tutkimusosapuolina Tekesin rahoittamassa hankkeessa, johon osallistuu myös Oulun kaupunki, ovat VTT ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunta.

Teos avataan Poikkimaantien sillan avajaisten yhteydessä 22.11. klo 16 ja se on toiminnassa Lumo-festivaalin ajan lauantai-iltaan 26.11. asti.

VÄRITÄ VÄREITÄ! -valoteos

Tilaaja: Oulun kaupunki yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

Konsepti- ja valosuunnittelu: Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy

Valaistuksen ohjelmointi ja ohjauksen toteutus: Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy / Oulun yliopisto; Toni Österlund, Geometria Architecture Oy / Oulun yliopisto; Esa-Matti Sarjanoja, VTT