Hirsirakenteinen kaupunkiasunto -ideakilpailun jaettu ykköspalkinto arkkitehtiyo Marko Simsiölle

Hirsitaloteollisuus ry:n ja Oulun yliopiston Moderni Hirsikaupunki –hankkeen yhdessä järjestämän Hirsirakenteinen kaupunkiasunto –ideakilpailun voitto jaettiin kahden suunnitelman kesken. Kilpailun tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin Puupäivän yhteydessä torstaina 30.11.2017. Palkintojen yhteissumma oli 5 000 euroa.

Kilpailun raati arvioi ykkössijan arvoisiksi Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelija Marko Simsiön Hirsi Townhouse –nimisen työn sekä Aalto-yliopiston opiskelijoiden Henri Jessen-Juhlerin ja Liisa Heinosen Noppa-suunnitelman. Kummallekin työlle myönnettiin 1 750 euron suuruinen palkinto.

Lisäksi palkintolautakunta päätti lunastaa kolme työtä, joukossa oululaisten arkkitehtiopiskelijoiden Valtteri Alakärpän, Eveliina Erkkilän, Johjan Jäsperlän ja Kristian Paavilaisen kilpailuehdotus 'Pelkka'.

Suunnittelukiplailun tavoitteena oli etsiä uusia ja kuluttajia kiinnostavia hirsitalomalleja ja siten lisätä hirren käyttöä myös kaupunkimaisessa ympäristössä.

Lisää aiheesta

Last updated: 4.12.2017