Nykyaikainen arkkitehtuuri

Opetuksen tavoitteet

Nykyaikaisen arkkitehtuurin opetus tähtää kahden ensimmäisen opiskeluvuoden aikana arkkitehtuurin perusteiden omaksumiseen. Luentojen avulla opiskelija johdatetaan ymmärtämään arkkitehtuurin keskeistä sisältöä: tilaa, muotoa, rakennetta, materiaaleja ja värejä sekä ihmisen ja rakennuksen toiminnallista vuorovaikutusta. Ohjatuissa harjoitustöissä sovelletaan luennoilla opittua henkilökohtaisiin suunnittelutehtäviin. Kolmantena vuonna ja maisterivaiheessa opetus jatkaa perehdyttämistä nykyaikaiseen arkkitehtuuriin, suunnitteluun ja arkkitehtoniseen ongelmanratkaisuun. Konkreettisena opetusalana on julkisten rakennusten suunnittelu.

Sisältö

Nykyaikaisen arkkitehtuurin aineryhmän opetus on kehittynyt varsin suunnittelupainotteiseksi ja harjoitustöiden merkitys on siinä keskeinen. Harjoitustyötehtävät ovat varsin laajoja ja vaativia ja niiden suorittaminen edellyttää pitkä-jänteisyyttä ja perehtymistä tehtävän aihepiiriin. Henkilökohtaisella ohjauksella ja välikritiikeillä pyritään suunnitteluprosessi pitämään intensiivisenä. Harjoitustöiden tavoitteena on antaa valmiudet luovaan suunnitteluun, perehdyttää opiskelijat arkkitehtuurin käsitemaailmaan sekä suunnitteluprosessiin. Harjoitus- töihin liittyy myös tukiluentoja.

Opetushenkilökunta

Professori Rainer MAHLAMÄKI, arkkitehti