Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen

Avoimessa yliopistossa voit opiskella iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Voit ilmoittautua opintoihin suorittamaan joko opintokokonaisuutta tai yksittäistä opintojaksoa. Opinto-oikeuden saa useimpiin avoimen yliopiston opintoihin suoraan ilmoittautumalla. Mikäli opintoihin ilmoittautuminen ja opinto-oikeuden saaminen tapahtuu edellä mainitusta poikkeavalla tavalla tai opinnoissa on paikkarajoitus, ilmoitetaan tästä opintojakson tai opintokokonaisuuden opetusohjelmassa.

Opintoihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti sähköisessä ILPA-ilmoittautumisjärjestelmässä. Ilmoittautuminen opintoihin tapahtuu opetusohjemista (katso opetustarjontasivu) löytyvien ilmoittautumislinkkien kautta.  Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.

Mikäli et voi ilmoittautua sähköisesti ILPA-järjestelmässä, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon sähköposti: avoin.yliopisto(at)oulu.fi

Niiden opintojen osalta, joissa ei poikkeuksellisesti käytetä ILPA-järjestelmää, erilliset ilmoittautumisohjeet on annettu opetusohjelmassa.

Ilmoittautujan ohjeet ILPA-järjestelmän käyttöön

Maksut

Opiskelu avoimessa yliopistossa on maksullista. Opintomaksu on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja se määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Oulun yliopiston järjestämän avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksut noudattavat pääsääntöisesti alla olevaa hinnastoa. Mahdolliset hinnastosta poikkeavat opintomaksut ilmoitetaan opintojen opetusohjelmissa.

Perusopinnot 25 op

375 euroa

Aineopinnot 35 op

525 euroa

Yksittäinen opintojakso

15 euroa/opintopiste

 

Lue lisää avoimen yliopiston ilmoittautumis- ja maksuehdoista täältä

Viimeksi päivitetty: 10.1.2018