Kirjastopalvelut

Kirjasto ja tiedonhaku

Kirjaston käytön hallinta ja tiedonhankintataidot ovat tärkeä osa opiskelua. Kirjastot tarjoavat opiskelijoiden käyttöön erilaisia aineistoja ja palveluja: kirjoja, lehtiä, tietokantoja, työskentelytiloja ja neuvontaa. Oulun yliopiston kirjaston palveluja kehitetään erityisesti Oulun yliopistossa tapahtuvan opiskelun ja tutkimuksen tarpeisiin. Oulun avoimen yliopiston opiskelijoilla on samat aineiston käyttöoikeudet kuin perustutkinto-opiskelijoillakin.

OULA, Oulun yliopiston kirjaston kokoelmatietokanta, on vapaasti käytettävissä verkossa. Lisäksi käytössä on lukuisia eri alojen tietokantoja sekä elektronisia lehtiä ja kirjoja, joita avoimen yliopiston opiskelijat voivat käyttää joko yliopiston verkkoon kuuluvilta koneilta, esim. kirjastoissa ja mikroluokissa, tai kirjautumalla etäkäyttöön omalla Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella. Tiedonhaun tieteenalaoppaisiin on koottu eri alojen keskeisimmät tietokannat ja muu elektroninen aineisto selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Oma yhteyshenkilö
Avoimella yliopistolla on kirjastossa oma yhteyshenkilö, informaatikko Kaisu Clarot. Hän auttaa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa kirjaston käyttöä ja tiedonhakua koskevissa asioissa. Avoimen yliopiston opettajat ja opiskelijat voivat ottaa yhteyttä myös kurssikirjahankintoihin liittyen. Opastusta ja neuvontaa saa Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaalla sopimalla ajan informaatikon kanssa, puh 0294 483540, e-mail: avoin.kirjastopalvelut@oulu.fi.

Kirjastonkäytön opetus avoimen yliopiston uusille opiskelijoille Lv 2017-2018:
Kirjaston käytöstä järjestetään opiskelijoille ilmaisia koulutustilaisuuksia syyslukukauden alussa ja myöhemmin tarpeen mukaan. Oulussa järjestettävään koulutukseen ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostilla avoin.kirjastopalvelut@oulu.fi.

TILAISUUKSIEN AJANKOHDAT JA PAIKAT OULUSSA:

Torstaina 31.8.2017 klo 17-19. Linnanmaa, Tiedekirjasto Pegasuksen mikroluokka, PK 251, 2.krs. Tämä tilaisuus on seurattavissa myös AC-yhteydellä: https://connect.funet.fi/kajo25_s17/

Tiistaina 12.9.2017 klo 17-19. Linnanmaa, Tiedekirjasto Pegasuksen mikroluokka, PK 251, 2.krs.

Koulutustilaisuuksien sisältö on sama, joten vain toiseen tilaisuuteen osallistuminen riittää.

Koulutuksen sisältö:

- kirjaston palveluiden esittely ja tutustuminen kokoelmiin
- OULA-tietokannan käytön opetus
- omien lainaustietojen seuranta

Kajaanin avoimen yliopiston opiskelijoille järjestetään tarpeen mukaan Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastossa (Ketunpolku 1) ilmaisia kirjastonkäytön opetustilaisuuksia, joista ilmoitetaan Kajaanin avoimen yliopiston nettisivulla. Myös henkilökohtainen tiedonhaun opastus on tarvittaessa mahdollista. Kajaanissa opiskelevat voivat osallistua acp-yhteydellä Oulussa järjestettäviin tiedonhankinnan opetuksiin.

Ammattikorkeakoulun kirjastolla opetuksen, neuvonnan ja tiedonhankinnan koulutuksen yhteyshenkilönä toimii Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston johtaja Riitta-Liisa Karjalainen, puh. 044 7101500, riitta-liisa.karjalainen@kamk.fi

Viimeksi päivitetty: 16.8.2017