Opintosuoritusrekisteri ja todistukset

Oulun yliopiston avoin yliopisto käyttää yliopiston opetus- ja opiskelutoimintojen tukemiseen tarkoitettua Oodi-tietojärjestelmä. Se sisältää tiedot muun muassa opiskelijoista, heidän opinto-oikeuksistaan, opintojaksoista ja opintosuorituksista. Järjestelmään on myös siirretty Oulun yliopiston avoimen yliopiston aiemmasta opintotietokannasta opiskelija-, opinto-oikeus- ja opintosuoritustiedot, jotka ovat olleet voimassa 1.1.2003 tai sen jälkeen. Tätä ennen suoritettuja opintoja voi tiedustella avoimen yliopiston toimistosta.

Jokaisella opiskelijalla on pääsy omiin Oodi-tietojärjestelmässä oleviin opintotietoihin WebOodi-käyttöliittymän kautta (https://weboodi.oulu.fi/oodi). WebOodin käyttö edellyttää kirjautumista omalla henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella, jonka opiskelija saa ilmoittauduttuaan ja saatuaan opinto-oikeuden avoimeen yliopistoon (katso tarkemmin Tietohallinnon palvelut ja käyttäjätunnukset).

WebOodissa opiskelija voi:

• seurata opinto-oikeuksiaan ja opintosuorituksiaan

• hankkia epävirallisen suoritusotteen

• tehdä muutoksen yhteystietoihinsa

• määrätä kenelle hänen yhteystietonsa saa luovuttaa

Suoritetuista opintokokonaisuuksista avoin yliopisto toimittaa todistuksen opiskelijalle pyydettäessä. Todistuspyyntö suoritetusta opintokokonaisuudesta tehdään avoimen yliopiston verkkosivujen todistuspyyntölomakkeella. Yksittäisten opintojaksojen suorituksista avoimen yliopiston opiskelijat voivat tilata virallisen opintosuoritusotteen verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. Jos opiskelija haluaa opinnoista erillisen vastaavuustodistuksen, jossa todistetaan opintojen tuottama kelpoisuus opettaa ko. oppiainetta, hän tekee vastaavuustodistushakemuksen tiedekuntaan. Vastaavuustodistus on maksullinen. Lisätietoja vastaavustodistuksista saa opinnoista vastaavista tiedekunnista.

Viimeksi päivitetty: 3.8.2016