Käyttäjätunnus ja oppimisympäristöt

Käyttäjätunnus

Tietoa Oulun yliopiston käyttäjätunnuksesta löydät tästä.

Optima-oppimisympäristö

Optiman yleisimpiin toimintoihin voit tutustua opasvideoiden avulla. Opasvideot löydät täältä
Optima-käyttöohjeet löydät täältä.
Optima-oppimisympäristöön pääset osoitteesta: https://optima.oulu.fi/

Opiskelutaito-webinaarit

Opiskelutaito-webinaareista löydät lisätietoa ja aikatauluja täältä.

Kirjastopalvelut

Kirjasto ja tiedonhaku

Kirjaston käytön hallinta ja tiedonhankintataidot ovat tärkeä osa opiskelua. Kirjastot tarjoavat opiskelijoiden käyttöön erilaisia aineistoja ja palveluja: kirjoja, lehtiä, tietokantoja, työskentelytiloja ja neuvontaa. Oulun yliopiston kirjaston palveluja kehitetään erityisesti Oulun yliopistossa tapahtuvan opiskelun ja tutkimuksen tarpeisiin. Oulun avoimen yliopiston opiskelijoilla on samat aineiston käyttöoikeudet kuin perustutkinto-opiskelijoillakin.

OULA, Oulun yliopiston kirjaston kokoelmatietokanta, on vapaasti käytettävissä verkossa. Lisäksi käytössä on lukuisia eri alojen tietokantoja sekä elektronisia lehtiä ja kirjoja, joita avoimen yliopiston opiskelijat voivat käyttää joko yliopiston verkkoon kuuluvilta koneilta, esim. kirjastoissa ja mikroluokissa, tai kirjautumalla etäkäyttöön omalla Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella. Tiedonhaun tieteenalaoppaisiin on koottu eri alojen keskeisimmät tietokannat ja muu elektroninen aineisto selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Oma yhteyshenkilö
Avoimella yliopistolla on kirjastossa oma yhteyshenkilö, informaatikko Kaisu Clarot. Hän auttaa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa kirjaston käyttöä ja tiedonhakua koskevissa asioissa. Avoimen yliopiston opettajat ja opiskelijat voivat ottaa yhteyttä myös kurssikirjahankintoihin liittyen. Opastusta ja neuvontaa saa Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaalla sopimalla ajan informaatikon kanssa, puh 0294 483540, e-mail: avoin.kirjastopalvelut(at)oulu.fi.

Kirjastonkäytön opetus avoimen yliopiston uusille opiskelijoille Lv 2018-2019:
Kirjaston käytöstä järjestetään opiskelijoille ilmaisia koulutustilaisuuksia syyslukukauden alussa ja myöhemmin tarpeen mukaan. Oulussa järjestettävään koulutukseen ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostilla avoin.kirjastopalvelut(at)oulu.fi.

TILAISUUKSIEN AJANKOHDAT JA PAIKAT:

Torstaina 30.8.2018 klo 17-19. Linnanmaa, Tiedekirjasto Pegasuksen mikroluokka, PK 251, 2.krs. Tämä tilaisuus on seurattavissa myös AC-yhteydellä: https://connect.funet.fi/kajo25_s18

Tiistaina 11.9.2018 klo 17-19. Linnanmaa, Tiedekirjasto Pegasuksen mikroluokka, PK 251, 2.krs.

Koulutustilaisuuksien sisältö on sama, joten vain toiseen tilaisuuteen osallistuminen riittää.

Opetuksen tavoitteena on, että opiskelija

• tuntee kirjaston keskeisimmät palvelut
  • osaa hyödyntää kirjastoa opiskelutilana
  • löytää tarvitsemansa kirjat ja lehtiartikkelit