Avoimen yliopiston opinnot ja hakeutuminen tutkinto-opiskelijaksi

Oulun yliopistossa on kahdeksan tiedekuntaa:

• biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta (Faculty of Biochemistry and Molecular Medicine)
  • humanistinen tiedekunta (Faculty of Humanities)
  • kasvatustieteiden tiedekunta (Faculty of Education)
  • luonnontieteellinen tiedekunta (Faculty of Science)
  • lääketieteellinen tiedekunta (Faculty of Medicine)
  • Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu (Oulu Business School)
  • teknillinen tiedekunta (Faculty of Technology)
  • tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta (Faculty of Information Technology and Electrical Engineering)

Keväällä 2019 Oulun yliopistossa on avoimen väylän paikkoja avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille seuraavasti: kasvatustieteet 5 hakijaa, tietojenkäsittelytieteet 10 hakijaa, biologia 2 hakijaa.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot valmentavat akateemisiin opintoihin ja nopeuttavat valmistumista. Avoimen yliopiston opiskelijan päästyä yliopiston perusopiskelijaksi, hän voi hyväksyttää avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot tiedekunnassa osaksi tutkintoa.

Avoimia yliopisto-opintoja suorittaneiden valintaperusteista kerrotaan tarkemmin Opintopolussa. Huomaa tiedekuntien erilaiset hakukäytännöt ja hakuajat. Lisätietoja saat koulutuksen lähipalveluista sekä Oulun yliopistoon opiskelijaksi hakeville tarkoitetuilta www-sivuilta www.oulu.fi/yliopisto/haeopiskelijaksi

Viimeksi päivitetty: 17.10.2018