Solu- ja kudoskuvantaminen

Biocenter Oulun Kudoskuvantamiskeskus (Tissue Imaging Center, TIC) tarjoaa lukuisia huippulaatuisia kuvantamislaitteistoja biologisten näytteiden analysointiin. Lisäksi sen tieteelliset ja tekniset asiantuntijat antavat opastusta laitteiden itsenäiseen käyttöön, näytteiden valmistukseen sekä tarvittaessa asiantuntijoiden analyysiapua tulosten tulkinnassa.

Valomikroskopiapalvelussa ovat käytettävissä mm. valo-, fluoresenssi-, konfokaali- ja light-sheet mikroskoopit, sekä laitteistot elävien solujen kuvantamiseen, solujen ja kudosten manipulointiin ja mittaamiseen, sekä kuvadatan käsittelyyn ja analyysiin. Jälkimmäistä kehitetään yhdessä Infotech Oulun kanssa konenäköä soveltaen.

Elektronimikroskopia-ydinpalvelu palvelee laitteineen asiakkaita läpivalaisu- ja pyyhkäisyelektronimikroskopiassa ja tomografiassa. Se on erikoistunut immunoelektronimikroskopiaan ja geneettisesti muunneltujen hiirten kudosten hienorakenneanalyysiin.

Lisäksi suurten biologisten näytteiden kuvantamiseen käytettävissä on optinen projektiotomografialaitteisto sekä elävien hiirten kuvantamiseen immunofluoresenssi- ja luminesenssikuvantamislaitteisto.

Palvelu on osa Biokeskus Suomen infrastruktuuriverkostoa sekä Euro-Bioimaging ESFRIä.

Tarkempaa tietoa löytyy englanninkielisiltä sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 11.1.2017