Näyttelyt

Yleisölle avoin näyttely tarjoaa näyteikkunan Suomen eläimistöön ja eläintieteeseen. Noin 1000 m2:n näyttelysalissa on esillä noin 1300 selkärankaista ja reilut 3000 selkärangatonta eläintä. Näytteille on asetettu etenkin Suomelle tyypillistä eläinlajistoa.

Museosalin seiniä kiertävä 53 metriä pitkä dioraama havainnollistaa Suomen maantieteellistä asemaa ja luonnon vaihtelua Suomenlahdelta Jäämeren rannikolle vuodenaikojen samalla vaihtuessa. Dioraamojen maalaukset ja suuren osan täytetyistä eläimistä on tehnyt konservaattori Heikki Kangasperko, ja myöhemmin eläimistöä on täydentänyt näyttelykonservaattori Atte Lahtela.

Museosalin kaapeissa ja lasikoissa sijaitsevassa systemaattisessa osassa eläimet on järjestetty näytteille niiden sukulaisuuden mukaan. Tämä osa muodostaa yhdessä lukusalin kokoelman kanssa opintokokoelman, jonka avulla voi perehtyä lajintuntemukseen ja eläinten luokitteluun. Näyttelysalin kokoelma tarjoaa oppimisympäristön kouluille ja päiväkodeille sekä muille luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille.

Vuonna 2011 näyttely sai uusia piirteitä lähetyssaarnaaja Emil Liljebladin Ambomaalta keräämän esinekokoelman myötä. Kokoelman joukossa on joitakin eläinnäytteitä, mutta suurimmaksi osaksi näytteillä on Ambomaan kansankulttuuriin liittyviä esineitä.

Pysyvän näyttelyn lisäksi museolla on vaihtuvia näyttelyitä.

Näyttelysali on avoinna ma-pe klo 8.00-15.45.

Eläinmuseo on avoinna poikkeuksellisesti su 22.10. ja su 29.10. klo 11-15!

Perhosefekti/Anni Kinnusen taidenäyttely 20.10.-1.12.2017  http://www.oulu.fi/biodiversiteettiyksikko/node/48760

Yliopisto on irtisanonut eläinmuseon tilat ja vuokrasopimus päättyy 1.2.2018.

Pyrimme pitämään näyttelyn yleisölle avoimena marraskuun 2017 loppuun saakka.

Viimeksi päivitetty: 20.10.2017