Omaopettaja- ja chaperonitoiminta

Omaopettajatoiminta

Oulun yliopistossa on säädetty, että kaikki tutkinto-ohjelmat nimeävät opiskelijoilleen omaopettajan (englanniksi senior tutor). Biokemian opiskelijoiden omaopettajina toimii n. 15 tiedekunnan tutkijaa - osa on professoreja, osa muita kokeneita tutkijoita. Koska tiedekunta on hyvin kansainvälinen, osa omaopettajistakin on suomea taitamattomia. Tapaat oman omaopettajasi ensi kerran heti tiedekunnan tervetulotapahtuman yhteydessä. Omaopettajan tehtävänä on opinto-ohjaajan ja chaperonien apuna omalta osaltaan auttaa sinua sellaisissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä, joissa esim. pienryhmäohjaajat ja muut opiskelijat eivät välttämättä pysty olemaan avuksi. Omaopettaja on eritoten sinun luottohenkilösi tai pysyvä kontaktipintasi tiedekuntaan koko opiskelujesi ajan - hänen kanssaan voit jutella mistä tahansa asiasta luottamuksellisesti. Jos hän itse ei osaa vastata kysymyksiisi, hän huolehtii apunasi, että tarvittavat vastaukset löytyvät. Omaopettaja myös auttaa sinua laatimaan, ja hyväksyy, henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) ja seuraa opintojesi edistymistä. Omaopettajan kanssa voit jutella esim. kurssivalinnoista silmällä pitäen omaa kiinnostuksen kohdettasi biokemian kentässä, tulevasta biokemistin työstä, hyödyntää hänen verkostoaan harjoittelu- tai kesätyöpaikkojen etsimisessä, tai porista niitä näitä vaikka kahvikupposen ääressä. Ota rohkeasti yhteyttä omaopettajaasi ja sovi tapaaminen, jos hän ovelle koputtaessasi sattuu olemaan kiireinen!

Chaperonitoiminta

Chaperonitoiminnan tarkoitus on auttaa uusia biokemian opiskelijoita tutustumaan biokemistin työnkuvaan sekä tiedekuntaamme. ”Chaperoni” tarkoittaa biokemiassa proteiinia tai muuta molekyyliä, joka auttaa proteiineja tulemaan toimiviksi - siitä nimi! Chaperonit ovat tiedekunnassa työskenteleviä tutkijoita, jotka esittelevät Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tutkimusta ja sen eri osa-alueita, kuten rakennebiologiaa ja solubiologiaa. Opiskelijat pääsevät tutustumaan myös tutkimuksessa käytettäviin laitteisiin ja menetelmiin, mm. hiiva- ja bakteerisolujen, koe-eläinten sekä soluviljelyn käyttöön sekä proteiinirakenteiden tietokonemallinnukseen ja tekemään itse laboratoriotöitä neljässä eri työpajassa. Biokemistin jokapäiväiseen työnkuvaan laboratoriotutkimusten lisäksi, sekä biokemistin työhön akateemisen maailman ulkopuolella tutustutaan vapaamuotoisten keskustelujen ja esitysten kautta. Chaperonit ovat opiskelijoille linkki biokemistin käytännön työhön. Tuttuja kasvoja, joilta voi kysyä mitä tahansa biokemiaan, biokemistin työhön tai biokemian opiskeluun liittyvää asiaa.

Viimeksi päivitetty: 29.6.2016