Opiskelijavaihto

Kaikilla biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opiskelijavaihtoon ja suorittaa osa tutkintoon tulevista opinnoista ulkomaisessa korkeakoulussa. Oulun yliopisto tarjoaa useita erilaisia vaihto-ohjelmia ja satoja yliopistoja, joista voi valita vaihtokohteen. Opiskelijavaihdon pituus on yleensä 1-2 lukukautta ja vaihtoon voi lähteä, kun on opiskellut yhden vuoden ajan. Opiskelija voi hakeutua vaihtoon toisena opiskeluvuonna tai myöhemmin. Suositeltavin aika LuK-tutkintovaiheessa on kolmannen vuoden kevät. FM-tutkintovaiheessa suositeltavin aika on ensimmäisen vuoden syksy tai toinen vuosi. Opiskelija laatii vaihtoa varten opintosuunnitelman, jossa sovitaan etukäteen kuinka suoritettavat opinnot sisällytetään omaan tutkintoon. Ennen kuin haet vaihtoon, on tärkeää käydä keskustelemassa opintojesi edistymisestä ja opintosuunnitelmasta tiedekunnan kv-yhdyshenkilön, Jari Heikkisen, kanssa.

Erasmus-vaihto hoidetaan omassa tiedekunnassa ja muut vaihto-kohteet (kaukokohteet, ISEP, FIRST ja north2north-ohjelma) keskitetysti kansainvälisissä palveluissa.

Lisää tietoa vaihto-opiskelusta löytyy Kansainvälisyys opinnoissa -sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 3.3.2017