Erasmusvaihto

  • Kuka voi hakea Erasmusvaihtoon? Aktiivinen, vähintään 2. vuoden opiskelija. Opintopistemäärä, keskiarvo ja kieliopinnot huomioidaan hakijoita arvioidessa.
  • Minne? Lukuisia partnereita useimmissa Euroopan maissa, luettelo kohteista liitteenä alla. Löydät tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan Erasmus+ partneriyliopistot myös  SoleMove -järjestelmästä (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback).
  • Miksi? Kielitaito, kv-kokemus, lisäelementit tutkintoon, verkostoituminen...
  • Miten? Tutustu alustavasti kohdeyliopistoihin verkossa ja ota sitten yhteyttä Erasmus-koordinaattoriisi, yhteystiedot alla.  Erasmus-haku toimii periaatteella "first come - first served",  kuitenkin partnerikorkeakoulujen hakuajat huomioiden.
  • Kuinka kauan? 3-12 kk
  • Rahoitus? Opintotuki, yliopiston Erasmus+ -apuraha.  Kun vaihtopaikka varmistuu, haet myös apurahaa Solemove-järjestelmässä (SoleGRANT). Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnalla on lisäksi vaihtoon lähteville opiskelijoille varattu stipendi.
  • Opinnot? Hakuvaiheessa laadit opintosuunnitelman partneriyliopiston tiedossa olevan tarjonnan perusteella. Tavoitteena on suorittaa vaihtoaikana 30 op / lukukausi. Suunnitelman muutoksista voi tarvittaessa keskustella paikan päällä vaihtokohteessa. On tärkeää myös dokumentoida ja vahvistuttaa suunnitelma kaikissa muutosvaihessa sekä isäntäyliopistossa että "kotona".  Palattuasi opinnot voidaan sisällyttää tutkintoosi: Hyväksiluku/AHOT  Tätä varten  huolehdi mukaasi vaihtoyliopistosta  lähtiessäsi suorittamiesi kurssien sisältökuvaukset - mielellään englanniksi, sekä  virallinen (leimattu ja allekirjoitettu) opintorekisteriote (Transcript of records). Ellei suorittamiasi kursseja ei ole saatu talletettua ennen lähtöäsi, pyydä yliopistoa postittamaan rekisteriote itsellesi. Jotkut yliopistot haluavat lähettää sen suoraan kotiyliopistoon,  ilmoita silloin postitusosoitteeksi
University of Oulu
Faculty of Information Technology and  Electrical Engineering
<koordinaattorin nimi>
P.O.Box 4500
FIN-90014 OULU
FINLAND
  • Mitenkähän niillä on mennyt? Lue lisää vaihdossa käyneiden kokemuksista SoleMove -järjestelmästä (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback)
  • Palasit jo? Tervetuloa käymään koordinaattorin luona papereiden kanssa, me neuvomme, mitä sinun pitää tehdä saadaksesi hyödynnettyä ulkomaan opintosi.
  • Harjoittelu on myös mahdollista suorittaa Erasmus+ -ohjelman puitteissa: Erasmusharjoittelu

TST:n Erasmus+ koordinaattorit:

Lisätietoja Erasmus+ ohjelmasta

Viimeksi päivitetty: 5.4.2017