Maantiede menestyi RAE 2013 arvioinnissa

Maantieteen laitoksen tutkijat menestyivät erinomaisesti Oulun yliopiston RAE 2013 tutkimuksen arvioinnissa.

Tulokset julkistettiin 28.1.2014. Yhteensä 49 yliopiston tutkimusyhteisöä ilmoittautui arvioitavaksi johonkin kolmesta kategoriasta: Veni (aloittavat yhteisöt, innovatiiviset avaukset), Vidi (jo vakiintuneet yhteisöt, joilla on mahdollisuus kansainväliseen läpimurtoon) tai Vici (maailmanluokan tutkimus).

Professori Anssi Paasin johtama RELATE-Oulu tutkimusyhteisö sai yhdessä kolmen muun Oulun yliopiston tutkimusyhteisön kanssa korkeimman arvosanan (6/6) Vici-ryhmässä. Tämän tutkimusyhteisön muut tutkimusryhmien vetäjät ovat professorit Sami Moisio ja Jarkko Saarinen.

Saarinen oli RELATEn lisäksi mukana antropologian professori Hannu Heikkisen johtamassa AgeAds-yhteisössä (Vidi kategoria, arvosana 6/6).

Professorit Jan Hjort ja Jarmo Rusanen olivat puolestaan mukana lääketieteen professori Jouni Jaakkolan johtamassa Global Health -yhteisössä (Veni kategoria, arvosana 5,5/6).

Read more: RAE 2013 – Research Assessment Exercise Report

Last updated: 17.2.2014