Tietopisto
      Etusivulle | Uutiset | Tiedotteet | Tapahtumat | Blogit | Pääkirjoitukset | Artikkelit | Töissä | Kasvotusten | oulu.fi

Numero 6/2011

Henkilökunta mukaan sosiaaliseen mediaan!

Facebook ja muut sosiaalisen median kanavat ovat monelle jo arkipäivää, mutta työvälineinä niitä ei vielä juurikaan käytetä. Nyt siihen kannustavat niin viestinnän kuin sosiaalisen median asiantuntijatkin, sillä uudet vuorovaikutuskanavat tarjoavat mahdollisuuksia viestinnän ja markkinoinnin lisäksi myös työyhteisöjen kehittämisessä.

Lue lisää >

Kuva
Tommi Riekki

Värjöttely bussipysäkillä palkittiin

Arkipäivän ongelmien ratkaisujen taustalla on usein vankka tieteellinen tausta. Takomo Turnauksessa kehiteltiin uusia ideoita liiketoimintaan arkipäivää vaivaavien ongelmien ratkaisuista. Leikkimielinen kilpailu perustuu avoimen innovaation teoriaan, jonka kehityksessä ollaan Oulun yliopistossa edelläkävijöitä.

Lue lisää >

Kasvotusten

Timo Wiander turvaa tarkoin varjeltua tietoa

Suomen maaedustajana ja asiantuntijana IAEA:ssa (International Atomic Energy Agency) toimiva Timo Wiander on Suomen kasvot kansainvälisessä ydinvoimaloiden tietoturvakeskustelussa. Säteilyturvakeskuksen teknisessä jaoksessa toimiva Wiander pääsee yhdistämään maailmanluokan tutkimuksen maailman parhaiten suojattuun liiketoimintaan.

Lue lisää >

Tommi Riekki
Kuva
 

Vaaliohjelmissa ei luvata liikoja korkeakoulutuksesta

Korkeakoulutus ja tutkimus eivät eduskuntapuolueiden vaaliohjelmissa ole juuri palstatilaa saaneet. Koulutuksen tärkeyttä kyllä useimmissa ohjelmissa muutamin korulausein korostetaan, mutta varsinainen sisältö jää lähes kaikissa varsin suppeaksi.
Opintotuen sitominen indeksiin on muutos, johon kaikissa vaaliohjelmissa sitoudutaan. Tai ei aivan kaikissa, sillä Kokoomuksen Matkaopas paremminvointivaltioon ohjaa toisille poluille ja toteaa ainoastaan, että opiskelijoiden toimeentulo tulee turvata – jotta opinnot etenisivät. Lue lisää >

Koulutusta sosiaalisen median käyttöön

Sosiaalinen media on satojen miljoonien ihmisten uusi tapa olla yhteydessä toisiinsa. Myös organisaatiot hyödyntävät toiminnassaan uutta mediaa yhä enemmän. Mistä on oikeastaan kysymys ja miten sosiaalista mediaa on mahdollista hyödyntää Oulun yliopistossa?

Lue lisää >

CEMIS OULUlle rahoitusta PALi-hankkeeseen

CEMIS OULU -yksikkö on saanut Kainuun Ely-keskukselta runsaan 580 000 euron ESR-rahoituksen palvelututkimuksen ja innovaatiokyvykkyyden kehittämiseen.
Hanke käynnistyi viime vuoden joulukuussa.

Lue lisää >

CoCreat-projektissa edistetään luovaa yhteisöllistä oppimista

Kasvatustieteiden tiedekunnan Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikön koordinoima CoCreat-projekti on käynnistynyt. Se on EU:n rahoittama hanke, jossa kehitetään ja tutkitaan luovaa yhteisöllisyyttä edistäviä opetus- ja opiskelumenetelmiä.

Lue lisää >

Uusi tutkijaverkosto terveystutkijoille

Humanistiseen tiedekuntaan on perustettu uusi humanistisen terveystutkimuksen tutkijaverkosto yhteistyöelimeksi humanistisille ja yhteiskuntatieteellisille tutkijoille, joiden tutkimukset käsittelevät terveyteen, sairauksiin ja lääketieteeseen liittyviä aiheita.

Lue lisää >

MediaTeam mukana Tulevaisuuden Internet -tutkimusohjelmassa

MediaTeam Oulu -tutkimusryhmä tietotekniikan laboratoriosta liittyy Tivit Oy:n koordinoimaan ja TEKESin rahoittamaan laajaan suomalaiseen Future Internet -tutkimusohjelmaan. Ohjelma on osa tietotekniikan alueen strategisen huippuosaamisen keskittymää (ICT SHOK).

Lue lisää >

Ekumeeninen pääsiäishartaus 8.4.

Yliopiston perinteistä ekumeenista pääsiäishartautta vietetään Pyhän Luukkaan kappelissa perjantaina 8.4. klo 10. Hartauden toimittaa vs. yliopistopastori Stiven Naatus yhdessä Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran Bogdan Grosun kanssa.

Lue lisää >

Rakenna unelmiesi
linnunpönttö

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

1. Tosipönttö eli virallinen linnunpönttö, jonka materiaalina puu, ei rajoituksia koon suhteen.
2. Fantasiapönttö, materiaali vapaa, teemana "Jos olisin lintu". Pöntön pitää valmiina mahtua kopiopaperilaatikkoon (A4), mitat enintään 25,5 x 31 x 22 cm.

Lue lisää >

Haku opettajan pedagogisiin opintoihin yliopisto-opettajille

Kasvatustieteiden tiedekunnassa alkaa syyskuussa 2011 pilottikoulutuksena 60 op:n pedagogisten opintojen kokonaisuus yliopisto-opettajille. Opinnot tuottavat asetuksen (A865/2005) mukaisen opettajan kelpoisuuden pedagogisten opintojen osalta. Pilottikoulutus on osa Huippuopettajat ESR -hankkeen toimintaa.

Lue lisää >

Opinnäytteen ohjaus –koulutus

Koulutus antaa välineitä opiskelijoiden opinnäytetyön prosessin ohjaamiseen. Koulutuksessa myös esitellään erilaisia Oulun yliopistossa käytössä olevia opinnäytetyön ohjauksen malleja. Koulutus on suunnattu Oulun yliopiston opettajille ja tutkijoille, jotka ohjaavat opiskelijoiden kandidaatin ja pro gradu -tutkielmia.

Lue lisää >

Tuomo Vilppolalle KTK:n hallintopäällikön tehtävät

KT, erityisopettaja Tuomo Vilppola hoitaa 1.3.2011 lähtien kasvatustieteiden tiedekunnan hallintopäällikön tehtäviä. Vilppola on myös Kajaanin opettajankoulutusyksikön johtaja, jossa tehtävässä hän on toiminut vuoden 2010 alusta. KTK:n hallintopäällikkö Mikko Isohanni jää virallisesti eläkkeelle elokuussa.

Lue lisää >

Apurahoja

Lue lisää >

 

 
< Kaikki numerot

 

 

Hermes hermes(at)oulu.fi Viestintäpalvelut | viestinta(at)oulu.fi | 08 553 4092