Hermes
      Etusivulle | Uutiset | Tiedotteet | Tapahtumat | Blogit | Pääkirjoitukset | Artikkelit | Töissä | Kasvotusten | oulu.fi

Numero 4/2012 >

Amerikkalainen luennoitsija vierailulle Fulbright Specialists -ohjelmasta

Fulbright Specialists -ohjelma tarjoaa suomalaisille korkeakouluille ja organisaatioille mahdollisuuden hakea amerikkalaista asiantuntijaa 2–6 viikon vierailulle Suomeen. Ohjelman kautta voi joko etsiä tietyn asiantuntemuksen omaavaa henkilöä tai kutsua tietyn henkilön, joka on hyväksytty ohjelman asiantuntijarekisteriin (CIES:n ylläpitämä "Fulbright Specialists Roster").

Ohjelman kautta myönnetään apurahoja monenlaisiin projekteihin. Amerikkalaisen asiantuntijan ohjelma Suomessa voi sisältää esimerkiksi opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle suunnattuja luentoja, seminaareja ja tapahtumia, korkeakoulun/organisaation ja sen henkilöstön koulutus- ja kehittämisprojekteja ja alueen muiden oppilaitosten kanssa yhteistyössä toteutettuja projekteja.  Suomalaisten korkeakoulujen lisäksi projektihakemuksen voivat jättää opetus- tai koulutusalan organisaatiot ja tutkimuslaitokset.

Ohjelman apuraha kattaa luennoitsijan matkakulut isäntäpaikkakunnalle ja $200:n palkkion luennoitsijalle jokaiselta ohjelmapäivältä. Suomalainen isäntäkorkeakoulu tai -organisaatio vastaa asiantuntijan asunnon, ruokailun ja paikallismatkojen järjestämisestä ja kustannuksista.

Fulbright Specialist -ohjelmassa on jatkuva hakuaika. Koska hakemukset käsitellään myös Yhdysvalloissa, suosittelemme hakemuksen jättämistä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.  Suosittelemme myös, että hakijat jättävät joustovaraa vierailun toteuttamisajankohdalle ja mahdollisuuksien mukaan esittävät hakemuksessa vaihtoehtoisia päivämääriä.  Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.  Projekteja valitaan vuosittain kahdeksan.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta sekä hakulomakkeet ohjeineen saa Fulbright Centerin kotisivuilta.

Lisätietoja ohjelmasta: Terhi Topi, puhelin (09) 5494 7408, 044 5535 275,  terhi.topi(at)fulbright.fi

Kommentit

Uusimmat kommentit ovat ylimpänä.

 

Kommentoi juttua alle. Lyhyet, asialliset kommentit julkaistaan tällä sivulla arkisin n. klo 9–16. Voit kommentoida nimimerkillä, mutta ilmoita nimesi, joka jää vain toimituksen tietoon. Jos jätät nimimerkki-kohdan tyhjäksi, kommentissa käytetään nimeäsi, muutoin nimimerkkiäsi.

kirjoittajan nimimerkki
kirjoittajan oikea nimi

 

BLOGI

Elinvoimaa liikunnasta, kulttuurista ja yhdessäolosta

KASVOTUSTEN

Levoton pätkätyöläinen

kuva
   

PÄÄKIRJOITUS

Tutkimuksen uudet askelmerkit

TÖISSÄ

Arktisten paljakka-aarteiden suojelija

OULU.FI

Kansainvälinen Vancouver

TORI

 

UUTISVINKKI

OTA YHTEYTTÄ

 

  hermes(at)oulu.fi Viestintäpalvelut | viestinta(at)oulu.fi | 08 553 4092