Pro gradu -tutkielma ja kandidaatintutkielma

Maisterintutkintoa varten opiskelija laatii pro gradu -tutkielman, joka sisältyy pääaineen syventäviin opintoihin. Tutkielman laajuus on 40 op (logopediassa 30 op, tiedeviestinnässä 35 op). Tutkielman tavoite on kehittää tutkimuksen perusvalmiuksia. Tutkielma myös osoittaa myös opiskelijan kykyä rajata ja käsitellä valittua tutkimusongelmaa, valmiutta tieteelliseen ajattelutapaan, teorioiden ja tutkimusmenetelmien hallintaa, perehtyneisyyttä tutkielman aihepiiriin ja alan kirjallisuuteen sekä kykyä tieteelliseen viestintään.

Valmis pro gradu -tutkielma syötetään yliopiston kirjaston sähköiseen Laturi-järjestelmään.

Kandidaatintutkintoa varten opiskelija laatii kandidaatintutkielman, joka on kandidaattiseminaarissa laadittu, mahdollisesti täydennetty, kieliasultaan korjattu työ, jossa opiskelija on esittänyt rajatun tutkimusongelman ja aiempaa tieteellistä tietoa soveltaen käsitellyt sitä. Työn hyväksyy seminaarin pitäjä. Oppiaineiden opetussuunnitelmissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet ja osammistavoitteet.

Valmis kandidaatintutkielma syötetään yliopiston kirjaston sähköiseen Laturi-järjestelmään.

Viimeksi päivitetty: 29.11.2017