Opiskelija! Haluatko tuutoriksi japanilaisille opiskelijoille?

Humanistiseen tiedekuntaan saapuu elo–syyskuussa japanilaisia yliopisto-opiskelijoita Scandinavian Studies -kesäkouluun. Kurssi järjestetään viikoilla 35–37, 29.8-14.9.2017. Etsimme kesäkouluun nyt innokkaita ja aktiivisia tuutoreita! Tämän lisäksi osana kesäkoulua järjestetään Living in Japan & Finland – designing survival kit for students -workshop, jossa japanilaiset ja suomalaiset opiskelijat opiskelevat yhdessä. Katso alta tarkemmat kuvaukset sekä tuutoroinnista että workshopista!

Tuutoriksi japanilaisille opiskelijoiksi (5 op)

Olisitko sinä kiinnostunut alkamaan tuutoriksi japanilaisille opiskelijoille? Tuutorointi antaa loistavan mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin sekä tutustuttaa heitä kesäiseen Ouluun ja suomalaiseen kulttuuriin. Lisäksi tuutorointi on erinomainen tilaisuus päästä kosketuksiin japanilaisen kulttuurin kanssa ja saada japanilaisia ystäviä. Etsimme vähintään viittä tuutoria.

Tuutoritoiminta voi olla esimerkiksi viikoilla 35–37 lounaalla käymistä opiskelijoiden kanssa Linnanmaan kampuksella tai yhteisen vapaa-ajan viettoa iltaisin/viikonloppuisin. (Viikolla 36 opiskelijat ovat opintomatkalla Kuusamossa maanantaista keskiviikkoon.)

Tuutoroinnista voi saada kurssisuorituksen Japani-opintoihin (ja erityistapauksissa mahdollisesti myös joihinkin muihin opintokokonaisuuksiin), kun kirjoittaa tuutoroinnin päätteeksi oppimispäiväkirjan (ks. alla). Kirjoita siis lyhyt perustelu, miksi juuri sinä sopisit tuutoriksi japanilaisille opiskelijoille, ja tule mukaan! Japanin kielen ja kulttuurin tuntemus on eduksi, mutta ei välttämätöntä, opiskelijat toivovat voivansa parantaa kesäkoulussa erityisesti englannin kielen taitoaan.

Kurssisuorituksesta:

Suomen- tai englanninkielinen oppimispäiväkirja (6–10 sivua) joko teemasta:

1. Japanilaisopiskelijoiden kokemukset Suomesta (esim. opiskelu, matkustaminen, ympäristö, vuorovaikutustilanteet jne.)

TAI

2. Japanilaisopiskelijoiden näkemykset kansainvälistymisestä (esim. opiskelijavaihdon, turismin tai muun teeman avulla).

Aineistona tutkimuskirjallisuus ja tuutoroitavien opiskelijoiden kanssa käydyt keskustelut (myös 1–3 opiskelijan haastatteleminen mahdollinen tapa lähestyä aihetta).

Korvaavuus tuutoroinnista ja oppimispäiväkirjasta yhteensä 5 op Japani-opintojen kohtaan 700564P (OPS 2013–15) tai 700584P (OPS 2015–17). Oppimispäiväkirjan palautus yliopistonlehtori Seija Jalaginille (seija.jalagin@oulu.fi) viimeistään 30.9.

Living in Japan & Finland (5 op)

Workshopissa työskennellään yhdessä japanilaisten kesäkoulun opiskelijoiden kanssa ja tarkastellaan laajasti sekä suomalaista että japanilaista kulttuuria. Workshopissa opiskellaan ryhmissä, joissa pohditaan suomalaista ja japanilaista yhteiskuntaa opiskelijoiden näkökulmasta: minkälaista tietoa tarvitaan, jos haluaa lähteä vaihto-opiskelijaksi ilman erityistä perehtymistä etukäteen tai mitä pitäisi osata tapakulttuurista yms. Workshopissa tuotetaan tietopaketteja, joita käytetään jatkossa vaihto-opiskelun ja kesäkoulun markkinointiin tekijänoikeuksia kunnioittaen. Workshopista vastaa yliopistonlehtori Seija Jalagin. Salit ilmoitetaan myöhemmin.

Aikataulu:
30.8. klo 9–12: Workshop alkaa, työskentelyryhmiin jakautuminen ja tehtävänanto
31.8. klo 13–16: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä
7.9. klo 9–12: Luento ja ryhmätyöskentelyä
8.9. klo 9–12: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä
13.9. klo 13–16: Itsenäistä ryhmätyöskentelyä
14.9. klo 9–12: Ryhmien esitykset ja loppukeskustelu

Tuotettu materiaali on sähköistä, ja sen muoto on vapaa. Workshop on 5 op:n laajuinen (workshoppiin ja ryhmätyöhön osallistuminen sekä raportin kirjoittaminen workshopin päätyttyä).

Tuutorointi ja workshop tarjoavat yhdessä loistavan tilaisuuden japanilaiseen kulttuuriin tutustumiseen ja verkostoitumiseen, mutta tahtoessasi voit osallistua vain jompaankumpaan. Lähetä tuutoriperustelut ja workshop-ilmoittautuminen osoitteeseen heidi.niemela@oulu.fi mahdollisimman pian, mutta viimeistään 14.8. mennessä. Annan mielelläni lisätietoa sekä tuutorointiin että Living in Japan & Finland -workshoppiin liittyen.

Tervetuloa mukaan!

Yst. terveisin