Uskomattomat urapolut?

Maanantai, lokakuu 3, 2016

Voiko arkeologiasta tai kulttuuriantropologiasta valmistunut työllistyä? Tule kuulemaan, jos et usko!

Tarjolla kiinnostavaa tietoa kaikille, jotka pohtivat tulevaisuuttaan FM- tai FT-opintojen jälkeen.

Maanantaina 3.10. klo 9–16

Tila: LeaForum, Oulun yliopisto

Tilaisuuteen voi osallistua koko päivän ajan tai tulla kuuntelemaan vain osan puheista.

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta: https://connect.funet.fi/uniogs

9.15–9.30         Tilaisuuden avaus

9.30–11.00       Visa Immonen: Mannertenvälinen uraohjus?
Valmistunut FM 2001, FT 2010, arkeologia, Turun yliopistosta. Immonen on toiminut tutkijana Helsingin ja Turun yliopistojen tutkijakollegiumeissa. Lisäksi hän on työskennellyt  vuoden Stanfordin yliopistossa ja vuoden Getty Research Institutessa Los Angelesissa sekä lyhempiä jaksoja Royal College of Artissa Lontoossa, Villa Karossa Beninissä ja Readingin yliopistossa Englannissa. Tällä hetkellä Immonen on kulttuuriperinnön apulaisprofessori Helsingin yliopistossa.

Kristiina Korjonen-Kuusipuro: Urapolku vai sattumusten summa?
Valmistunut FM 1995, kulttuuriantropologia ja FT 2012, kulttuuriantropologia, Oulun yliopisto. Nykyinen työpaikka: tutkijatohtorina Tampereen yliopistossa + itsensä työllistäminen

Anna Wessman: Akateemisen tutkimuksen ja popularisoivan museomaailman keskellä
Valmistunut FM 2000, FT 2010, arkeologia, Helsingin yliopisto. Wessman on jo opintojensa aikana työskennellyt useassa eri museossa pääkaupunkiseudulla, viimeksi Espoon kaupunginmuseon museolehtorina vuosina 2011–2015. Lisäksi hän on johtanut Emil Aaltosen säätiön rahoittamaa Levänluhta -projektia osana postdoc -tutkimustaan. Tällä hetkellä Wessman toimii museologian yliopistonlehtorin sijaisena Helsingin yliopistossa sekä Visiting Research Fellow’na Chesterin yliopistossa. Lisäksi hän toimittaa Finskt Museum -julkaisua yhdessä Ulrika Rosendahlin kanssa.

11.00–12.00 Lounas (omakustanteinen)

12.00–14.00  Miska Eilola: Muinaismatkailua ja museohommia
Valmistunut FM 2002, yleinen arkeologia. Nykyinen työpaikka: Raahen museo/kokoelma-amanuenssi.

Jonna Kurikka: Pakolaisohjaajana Suomen Punaisessa Ristissä
Valmistunut FM 2015, kulttuuriantropologia. Nykyinen työpaikka: SPR Oulun piiri, Raahen vastaanottokeskus.

Kimmo Kyllönen: Päädyin sitten yrittäjäksi ja keittämään kaljaa
Valmistunut FM 2004, arkeologia. Nykyinen työpaikka Brewcat Oy sekä Hopping Brewsters Oy.

Anna Haverinen: Sademetsistä hipstereihin – mitä antropologinen osaaminen on?
Anna Haverinen, FT, on valmistunut 2009 etnologian maisteriksi (antropologisella painotuksella) Jyväskylän yliopistosta ja jatkoi samana vuonna väitöskirjaan Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineessa. Haverinen väitteli vuonna 2014 aiheesta internetin muistomerkit ja digitalisoituneet sururituaalit, ja työllistyi samana vuonna helsinkiläiseen start up-yritykseen, joka on perustanut WillRememberYou.com muistomerkkisivuston. Esitelmässään Haverinen havainnollistaa, miten antropologista koulutusta voi soveltaa muun muassa liiketoimintakonsultointiin, palvelumuotoiluun ja markkinointiin.

14.00–14.15 Kahvi

14.15–15.45
Sanna Marin-Kainulainen: Arkeologin koulutuksella kunnallisessa kulttuuritoimessa seikkailemassa

Valmistunut FM 2005, arkeologia. Nykyinen työpaikka: Iisalmen kaupunki.

Leena Vuotovesi: Kulttuuriantropologi kehittäjänä – Moniosaaminen on työelämätaidoista käytännöllisimpiä. Se on kulttuuriantropologin vahvuus.
Valmistunut FM 2006, kulttuuriantropologia. Nykyään kehittämisyhtiö Micropoliksen toimitusjohtaja.

Siiri Tolonen: Kulttuuriperinnön vaalimista valtion suojelualueilla
Valmistunut FM 2013, arkeologia. Nykyinen työpaikka: Metsähallitus luontopalvelut, kulttuuriperinnön erikoissuunnittelija.

15.45–16.00 Loppukeskustelu

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, minkä vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 23.9.2016 mennessä osoitteeseen tiina.aikas@oulu.fi.

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät:
Oulun yliopiston kulttuuriantropologian ja arkeologian tutkinto-ohjelma ja
Oulun yliopiston tutkijakoulu: TOHTOS – Tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksien kehittäminen -hanke.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin