Kansainvälinen tieteellinen lehti siirtyy toimitettavaksi Oulun yliopistoon

Kansainvälinen tieteellinen lehti Journal of the Philosophy of History siirtyy toimitettavaksi Oulun yliopiston humanistiseen tiedekuntaan. Journal of the Philosophy of History on perustettu vuonna 2007. Sen kotipaikkakunta on perustamisesta lähtien ollut Groningenin yliopisto Alankomaissa ja päätoimittajana on toiminut tunnettu historianfilosofi Frank R. Ankersmit. Lehden kustantaa maineikas hollantilainen akateeminen kustantamo Brill.

Journal of the Philosophy of History on ainoa lehti Euroopassa, joka keskittyy erityisesti historianfilosofiaan. Sen voi sanoa olevan eurooppalainen vastine Yhdysvalloissa toimitettavalle saman alan History & Theory –lehdelle. Journal of the Philosophy of Historyn tulo Ouluun vahvistaa ennestään humanistisessa tiedekunnassa sijaitsevan keskuksen Centre for Philosophical Studies of History asemaa kansainvälisenä historian- ja historiografian filosofian keskittymänä. Apulaisprofessori Jouni-Matti Kuukkanen aloittaa lehden uutena päätoimittajana heinäkuussa 2017.

Viimeksi päivitetty: 18.5.2017