Olaus Magnus –palkinto dosentti Marianne Junilalle

Oulun Historiaseuran hallitus päätti myöntää vuonna 2017 Olaus Magnus -palkinnon (nro 33) dosentti Marianne Junilalle, joka toimii Oulun yliopiston historian oppiaineessa tutkijana. Dosentti Junila on tutkinut muun muassa sotaa, siirtolaisia, lasten historiaa ja terveyttä sekä pohjoissuomalaisten kokemuksia ja muistoja kyseisistä aiheista. Palkinto jaettiin Oulun maakunta-arkistossa 18.5.2017 Marianne Junilan pitämän yleisöluennon yhteydessä.

Olaus Magnus-palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle tai yhteisölle, jonka toiminnan voidaan katsoa edesauttaneen erityisellä tavalla sekä historian harrastusta ja tutkimusta Pohjois-Suomessa että Pohjois-Suomeen ja Pohjoiskalottiin kohdistuvaa historiantutkimusta. Palkinto on perustettu vuonna 1986.