Kiehtovat geenit - mihin geenitietoa käytetään?

Maarit Jokela, Mirkka Oja-Leikas ja Meri Rova Oulun yliopistosta ovat toimittaneet uutuuskirjan geeneistä ja geenitutkimuksesta.  ”Kiehtovat geenit – Mihin geenitietoa käytetään?” kertoo yleistajuisesti ja ymmärrettävästi geenitiedon mahdollisuuksista ja kiistakysymyksistä. Kirjan toimittajista Mirkka Oja-Leikas on valmistunut maisteriksi Oulun yliopistosta suomen kielestä ja tänä syksynä hän valmistuu vielä Oulun yliopiston tiedeviestinnän maisteriohjelmasta.

Kirja on tuotettu osana Biocenter Oulun koordinoimaa ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa ”Geenit ja yhteiskunta” –Argumenta-hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää geenitietoon liittyvää tieteidenvälistä ja yhteiskunnallista vuoropuhelua sekä arkipäiväistää tieteellistä geenitietoa päättäjille ja suurelle yleisölle. Kirjoittajina on joukko suomalaisia tutkijoita ja asiantuntijoita eri aloilta aina arkeologiasta moderniin geeniteknologiaan ja bioetiikkaan.

Kirja Duodecimin verkkokaupassa: https://verkkokauppa.duodecim.fi/6816.html

Kiehtovat geenit - Mihin geenitietoa käytetään?

Viimeksi päivitetty: 22.8.2017