University of Oulu, 2016

Informaatiotutkimuksen yhdistyksen kevätseminaari

TOTUUDENJÄLKEINEN AIKA?

Maanantaina 15.5.2017 klo 12–16, Oulun yliopisto, LeaForum

Adjektiivi post-truth, totuudenjälkeinen, viittaa olosuhteisiin, joissa objektiiviset faktat vaikuttavat yleiseen mielipiteeseen vähemmän kuin tunteisiin ja uskomuksiin vetoaminen.

Oxfordin sanakirjojen toimitus valitsi tämän väitetysti nykyaikaa kuvaavan uudissanan vuoden 2016 sanaksi.

Informaatiotutkimuksen yhdistyksen (ITY ry) kevätseminaarin puhujat lähestyvät totuudenjälkeisyyden teemaa eri näkökulmista.

SEMINAARIN OHJELMA

12.00 Noora Hirvonen, ITY ry:n puheenjohtaja: Seminaarin avaus

12.10 Tiina Sarja: Mihin voi enää luottaa? Mielipide vastaan tiede julkisuudessa

12.50 Ari Haasio: Valemedia, disinformaatio ja vaihtoehtoinen totuus

13.30–13.50 KAHVITAUKO

13.50 Anu Ojaranta: Valheen jäljillä – MV-lehden lähdeanalyysi

14.30 Pauli Ohukainen: Tutkijana sosiaalisen median pyörteissä

15.20 Loppukeskustelu

N. klo 16.00–17.00 Informaatiotutkimuksen yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous

Seminaari järjestetään yhteistyössä Oulun yliopiston Informaatiotutkimuksen oppiaineen kanssa ja siihen on vapaa pääsy myös muille kuin ITY ry:n jäsenille. Järjestelyjä varten olleen imoittautumisen aika on jo päättynyt, mutta paikalle voi tulla ilmoittautumattakin!

lmoittaudu kuitenkin mikäli haluat seurata seminaaria etäyhteydellä: https://goo.gl/forms/dozvX0RFtK7sh3oo2.

Seminaarin jälkeen samassa tilassa järjestetään Informaatiotutkimuksen yhdistyksen kevätkokous. Toivotamme tervetulleeksi kokoukseen yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet.

Voit liittyvä yhdistyksen jäseneksi jos olet kiinnostunut informaatiotutkimuksesta, kirjasto- ja tietopalvelualan teoreettisista kysymyksistä ja/tai alan kehittämisestä.

Jäsenkunta koostuu alan tutkijoista ja opettajista, opiskelijoista sekä kirjastonhoitajista ja informaatikoista.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin