11.10.2018 Uutinen

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian metsäbiopäivä

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian keskeisiin haasteisiin etsittiin ratkaisuja toimijoiden, ja yrittäjien kesken Metsäbiopäivässä keskiviikkona 10.10.2018 Kajaanissa.

26.9.2018 Uutinen

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa – yhteistyölle ÄLYREHU-hankkeen kanssa myönnettiin kesällä virolainen rahoitus

25.9.2018 Uutinen

MITY edustettuna Euroopan komission EIP-Agri -työryhmässä

Euroopan komissio on valinnut 20 asiantuntijaa työryhmään, jossa pohditaan keinoja vähentää ruuan hävikkiä alkutuotannossa.

Opetusministeriltä kannustusta yliopistokeskuksille

Suomen yliopistokeskukset tapasivat yhdessä vaalipiiriensä kansanedustajia Helsingissä torstai-iltana.

14.9.2018 Uutinen

Aikuis- ja täydennyskouluspalvelut AIKOPAlle uusi ilme

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteinen Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA on saanut uuden viestinnällisen ilmeen. Se on otettu käyttöön elokuun aikana. Uuden logon ja graafisen uudistuksen lähtökohta on selkeys ja o-kirjaimeen liitetty viittaus paikkamerkkiin.

Kajaanin Yliopistokeskuksen akateemisen lukuvuoden 2018-2019 avajaisjuhla

Akateemisen lukuvuoden avajaisia vietettiin keskiviikkona 29.8.2018 Kaukametsän Kouta-salissa.

31.8.2018 Uutinen

Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Sosiaalityön maisteriohjelman avajaisissa 17.08.2018 toivotettiin 23 opiskelijaa sydämellisesti tervetulleiksi paitsi kansainvälisestikin korkeatasoisiin sosiaalityön opintoihin niin myös Kainuusee

28.6.2018 Uutinen

Tutkijavierailu Saksasta

Saksalainen tutkija Klaus Mathwig kävi Mittaustekniikan yksikössä 19.-20.6.2018.

Sosiaalityön maisterien koulutus käynnistyi Kajaanissa

Vuoden vaihteessa käynnistynyt Itä-Suomen yliopiston ja Oulun yliopiston yhteishankkeeseen sisältyvä maisterikoulutus käynnistyi Kajaanissa 8.6.2018.

19.6.2018 Uutinen

Tohtoriopintojen kursseja syksyllä ja verkostoitumisilta

Tohtoriopintoja Kainuuseen -hankkeen (TOHOPI) ensimmäinen verkostoitumisilta on to 30.8.2018 klo 17–19 Kajaanin yliopistokeskuksen MITYn tiloissa.

Milloin muutatte Kainuuseen?

Kajaanin yliopistokeskuksen kehittämispäivässä haastettiin orientoitumaan tuleviin vuosiin. Positiivinen haaste on saada rekrytoitua osaavaa työvoimaa Kainuuseen.

11.6.2018 Uutinen

2nd Water JPI kokous Helsingissä 6.-7.6.

Kajaanin yliopistokeskus oli mukana Suomen Akatemian järjestämässä 2nd Water JPI kokouksessa Helsingissä, jossa noin 200 kansainvälistä asiantuntijaa osallistui kaksipäiväiseen konferenssiin.

30.5.2018 Uutinen

Kohti Pekingin talviolympialaisia uuden hiihtomaton avulla Vuokatissa

Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikössä ollaan tyytyväisiä, kun pitkään odotettu uusi iso hiihtomatto on saatu asennettua ja on valmis otettavaksi käyttöön.

30.5.2018 Uutinen

Mittaustekniikan yksikön tohtori Adama Sesay vastaväittäjänä Tartossa

Biosensorikehityksen asiantuntija tohtori Adama Sesay oli kutsuttu vastaväittäjäksi tohtoritutkinnon väitöskirjan julkiseen tarkistustilaisuuteen Tarton yliopistoon 15. toukokuuta.

29.5.2018 Uutinen

IFAT 2018 Munchenissä ja EUREKA-klusterien päivät Helsingissä

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty vieraili yhdessä maailman suurimmista cleantech-alan messuista - IFAT 2018 - Munchenissä 14.-17.5.2018. 18 hallia oli täynnä cleantech-puolen innovaatioita.

24.5.2018 Uutinen

Vastavalmistuneet lastentarhanopettajat juhlivat

Kajaanista valmistuvat lastentarhanopettajat juhlivat 2,5-vuotista opiskelijarupeaman päättymistä. Heidän opintojensa laajuus on 180 opintopistettä.

16.5.2018 Uutinen

Vuokatin huippuseminaarissa palataan Pyeongchangin tunnelmiin

Miksi norjalaiset voittavat aina? Mikä on ruotsalaisten menestyksen taustalla? Miten suomalaiset valmistautuivat miesten 50 kilometrin hiihtoon?

26.4.2018 Uutinen

AIKOPAlle rahoitusta kolmeen opetus- ja kasvatusalan koulutukseen

Opetushallitus on myöntänyt AIKOPAlle rahoitusta kolmeen syksyllä alkavaan koulutukseen.

26.4.2018 Uutinen

Uudenlaista datan analyysia ja visualisointia Kajaanissa

Datan louhinta (data mining) on tämän ajan eniten käytettyjä muotitermejä niin verkossa kuin verkon ulkopuolellakin, kuten mittaustekniikassa.

25.4.2018 Uutinen

Syksyllä alkaa Taitavaksi S2-opettajaksi -koulutus

AIKOPA on saanut rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä S2-opetuksen koulutukseen, jonka tavoite on parantaa varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstön kielitietoisia toimintatapoja.

25.4.2018 Uutinen

Yliopistokeskusten työseminaari näytti seutukuntien erilaisuutta

Yliopistokeskuksia on Suomessa yhteensä 6. Ne kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa keskustelemaan: keväällä työseminaariin ja syksyllä yliopistokeskusseminaariin.

13.4.2018 Uutinen

Chileläisiä vierailijoita Kajaanissa

Delegaatio kaivosalan yritysten ja tutkimuslaitosten edustajia Chilestä vieraili 11.4. MITYssä kuulemassa uusista mittausten teknologiaratkaisuista kaivoksille.

26.3.2018 Uutinen

Avaruustutkija vierailulla Mittaustekniikan yksikössä

Astrobiologian ja avaruusbioteknologian professori David Cullen Cranfieldin yliopistosta vieraili MITYssä vajaan viikon ajan. Hän toimi Peter Panjanin vastaväittäjänä torstain 22.3.

23.3.2018 Uutinen

Sloveniasta Kajaaniin ja biosensoritohtoriksi kolmessa vuodessa

Mittaustekniikan yksikön projektitutkija Peter Panjan puolusti väitöskirjatyötään Kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskuksessa Kaukametsässä torstaina 22. maaliskuuta.