20.12.2017 Uutinen

Viemässä ja tuomassa tutkimuslaitoksien yritysyhteistyön hyviä käytänteitä Irlannissa

Mittaustekniikan yksikön, Kainuun Edun ja Kainuun Liiton edustajat osallistuivat Irlannin Corkissa pidettyyn EcoRIS3 Interreg Eurooppa -hankkeen työpajaan.

19.12.2017 Uutinen

Tohtoriopintojen kursseja Kajaanissa

Jatko-opintoja Kainuuseen -hanke (TOHOPI) tarjoaa kursseja tohtoriopintojaan tekeville tai niitä suunnitteleville kainuulaisille myös ensi keväänä.

19.12.2017 Uutinen

Maisteriohjelmalla uusia sosiaalityöntekijöitä Kainuuseen

Itä-Suomen yliopisto ja AIKOPA aloittavat Kainuun soten kanssa sosiaalityön 3-vuotisen maisteriohjelman. Opiskelijavalinnat tehdään keväällä 2018 ja koulutus alkaa syksyllä 2018.

13.12.2017 Uutinen

MITYn luonnontuotealan tutkimus esillä kansainvälisessä konferenssissa Rovaniemellä

Rovaniemellä marraskuun lopulla pidetyssä kansainvälisessä Non-Timber Forest Products and Bioeconomy -konferenssissa käsiteltiin luonnontuotteiden raaka-ainetuotantoa ja käyttötapoja osana biotalou

28.11.2017 Uutinen

Kainutlaatuinen ope 2017 yhdisti opettajia

Kainuun osaajat -ohjausryhmä esitti AIKOPAlle kesällä toiveen järjestää koko Kainuun yhteinen opetusalan koulutus.

24.11.2017 Uutinen

Maaseudun innovaatioryhmä Kainuuseen

Maaseudun innovaatioryhmät eli EIP–ryhmät ratkovat alkutuotannon ongelmia, mikä parantaa maa- ja metsätalouden tuottavuutta ja tehokkuutta.

30.10.2017 Uutinen

Kainuun monikulttuurisuusviikko käynnistyy Kajaanissa 31.10.2017

Suomalainen yhteiskunta monikulttuuristuu ja myös kainuulainen väestö on etniseltä taustaltaan entistä värikkäämpi.

27.10.2017 Uutinen

Tietosuoja koskettaa meitä kaikkia

AIKOPAn järjestämä Tietosuojalainsäädännön uudistus -koulutus keräsi auditorion täyteen kuulijoita.

26.10.2017 Uutinen

Ympäristönmittaus- ja suojelupäivät

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty vieraili ympäristömittauspäivillä Helsingissä 3.10. Verkostoitumista, tulosten ja hankkeiden esittelyä sekä keskustelua tulosten kaupallistamisesta.

26.10.2017 Uutinen

Metsät Kainuun biotalouden veturina

Kajaanin yliopistokeskus järjesti yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen ja Kainuun Edun kanssa METSÄBIO -seminaarin 10.10.2017 Kajaanissa.

13.10.2017 Uutinen

Tähtäimessä vesien sulfaatin ja fosfaatin reaaliaikainen kenttämittaus

Asutuksen, teollisuuden ja maatalouden päästöt ovat nostaneet vesistöjen sulfaattipitoisuuksia – sulfaattikuormat vaihtelevat tyypillisesti 10–100 mg/L välissä, kun puhtaan veden pitoisuus on alle

4.10.2017 Uutinen

Indonesialaisprofessorin vierailu MITYssä

Professori Hariyadi Soedetjo vieraili syyskuun 28. päivänä MITYssa tervehtimässä ystäviään ja kollegoitaan.

28.9.2017 Uutinen

Kurkistuksia tieteeseen Tutkijoiden yössä

Perjantaina 29. syyskuuta järjestetään Kajaanin kaupungin kirjastolla Tutkijoiden yö, joka tekee tiedettä tutuksi kainuulaisille ja tarjoaa tietoa, tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille.

26.9.2017 Uutinen

AIKOPA muutti uusiin tiloihin

Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA muutti syyskuun puolivälissä uusiin tiloihin Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella. Valoisat avokonttoritilat sijaitsevat Tieto1-rakennuksen 2.

25.9.2017 Uutinen

Mikroaaltojen ja kryokonsentraation hyödynnettävyys teollisissa prosesseissa

Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen Mittaustekniikan yksikössä on alkanut elokuussa 2017 uusi hanke, Mikroaaltojen ja kryokonsentraation hyödynnettävyys teollisissa prosesseissa, joka kest

11.9.2017 Uutinen

Kajaanin Yliopistokeskuksen akateemisen lukuvuoden 2017-2018 avajaisjuhla

Yliopistokeskus tarkoittaa omin toimin ja teoin alueellisen yhteistyön tekemistä

29.8.2017 Uutinen

Kajaanin LTO-ryhmän viimeinen lukuvuosi on alkanut

AIKOPAssa opiskelee vielä vuoden ajan 17 lastentarhanopettajaopiskelijaa. He ovat Oulun yliopiston lisäkoulutusryhmä ja he valmistuvat 2018 heinäkuun loppuun mennessä.

28.8.2017 Uutinen

Kaivosten raskasmetallipäästöille uusi mittausjärjestelmä

Öljy- ja metallipäästöjen jatkuvatoiminen mittaaminen kaivoksissa ja satamissa sekä niiden leviämisen CFD-pohjainen mallintaminen -hankkeessa (JaMit) kehitettiin ja testattiin jatkuvatoimista mitta

28.8.2017 Uutinen

OPH:n rahoitusta Kainuun kolmelle hankkeelle

Opetushallitus on myöntänyt rahoitusta kolmelle uudelle opetushenkilöstön täydennyskoulutushankkeelle Kainuuseen.

30.6.2017 Uutinen

Pääseekö teknologian avulla palkintopallille talviurheilussa?

Jyväskylän yliopiston järjestämässä seminaarissa pureuduttiin liikuntateknologian ytimeen; Pääseekö teknologian avulla palkintopallille talviurheilussa?

27.6.2017 Uutinen

Kajaanilaista terveystekniikan tutkimusta esillä Tampereella kansainvälisessä konferenssissa

Neljä tutkijaa Kajaanin Mittaustekniikan yksiköstä osallistui Tampereella 11.–15.

26.6.2017 Uutinen

OPS käyttöön yhdessä

Kainuussa opetussuunnitelmat tehtiin yhdeksän kunnan yhteistyönä. Pohja työskentelylle luotiin Kainuun osaajat IV -hankkeessa, jossa koulutettiin 44 kehityksen suuntaajaa.

21.6.2017 Uutinen

Sosiaalityön maisterikoulutusta suunnitellaan Kajaaniin

Neuvottelut Kajaanissa järjestettävästä sosiaalityön maisterikoulutuksesta ovat edenneet kevään aikana.

21.6.2017 Uutinen

Korkeakoulut ja alueiden kilpailukyky 2030

Seinäjoella on vuosittain järjestetty, alueellisten toimijoiden yhteistyönä, korkeakoulufoorumi, jossa on tarkasteltu sellaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä, joilla on vaikutusta korkeakoulujen toimi