13.4.2018 Uutinen

Chileläisiä vierailijoita Kajaanissa

Delegaatio kaivosalan yritysten ja tutkimuslaitosten edustajia Chilestä vieraili 11.4. MITYssä kuulemassa uusista mittausten teknologiaratkaisuista kaivoksille.

26.3.2018 Uutinen

Avaruustutkija vierailulla Mittaustekniikan yksikössä

Astrobiologian ja avaruusbioteknologian professori David Cullen Cranfieldin yliopistosta vieraili MITYssä vajaan viikon ajan. Hän toimi Peter Panjanin vastaväittäjänä torstain 22.3.

23.3.2018 Uutinen

Sloveniasta Kajaaniin ja biosensoritohtoriksi kolmessa vuodessa

Mittaustekniikan yksikön projektitutkija Peter Panjan puolusti väitöskirjatyötään Kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskuksessa Kaukametsässä torstaina 22. maaliskuuta.

19.3.2018 Uutinen

Kajaanin yliopistokeskukseen tulossa biojalostamon mittauksiin keskittyvä professuuri ja tutkimusryhmä

Oulun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan perustetaan modernin biojalostamon mittauksiin keskittyvä professuuri ja alan tutkimusryhmä 1.9.2018.

12.3.2018 Uutinen

LTO-koulutukselle etsitään jatkomahdollisuuksia

Kajaanissa päättyy heinäkuun lopussa lastentarhanopettajien lisäkoulutus, josta valmistuu 17 lastentarhanopettajaa Oulun yliopiston tutkintovaatimusten mukaan.

1.3.2018 Uutinen

Kansainvälinen Baltic Tram -hanke kokoontuu Vuokatissa 1.3.–2.3.

Interreg Itämeren alueen ohjelmaan kuuluva, materiaalitutkimukseen keskittyvä hanke kokoontuu Vuokattiin kahdeksi päiväksi työkokoukseen.

28.2.2018 Uutinen

Kainuun sosiaalityön koulutus- ja kehittämishanke lähti käyntiin

Hankkeen ohjausryhmä laajennettuna projektin suunnittelu- ja opetushenkilökunnalla kokoontui tiistaina 27.2. Kajaanin ammattikorkeakoululla.

27.2.2018 Uutinen

Tohtoriksi asti Kainuussa

Moni ei tule ajatelleeksi, että vaikka Kainuussa ei ole omaa yliopistoa, se ei estä täällä asuvia hankkimasta korkeinta akateemista koulutusta.

26.2.2018 Uutinen

Pakkanen avuksi tuotekehitykseen

Mittaustekniikan yksikössä on meneillään KryoMikro -hanke, jossa tutkitaan pakkasen hyödyntämistä erilaisten teollisuusnäytteiden käsittelyssä.

23.2.2018 Uutinen

Valtakunnallinen maaseudun innovaatioryhmien tapaaminen

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin 1. helmikuuta valtakunnallinen maaseudun innovaatioryhmien eli EIP-ryhmien tapaaminen.

22.2.2018 Uutinen

Kajaanin yliopistokeskus mukana kuntakiertueella

Kajaanin yliopistokeskus on mukana Suomen metsäkeskuksen järjestämällä kuntakiertueella, jossa kerrotaan Kainuun kuntapäättäjille metsäbiotalouden mahdollisuuksista.

21.2.2018 Uutinen

EXTREAM - Uusi TEKES-hanke biotalouteen alkanut

Vuoden alussa alkoi MITYssä uusi biotalouteen liittyvä tutkimushanke.

20.12.2017 Uutinen

Viemässä ja tuomassa tutkimuslaitoksien yritysyhteistyön hyviä käytänteitä Irlannissa

Mittaustekniikan yksikön, Kainuun Edun ja Kainuun Liiton edustajat osallistuivat Irlannin Corkissa pidettyyn EcoRIS3 Interreg Eurooppa -hankkeen työpajaan.

19.12.2017 Uutinen

Tohtoriopintojen kursseja Kajaanissa

Jatko-opintoja Kainuuseen -hanke (TOHOPI) tarjoaa kursseja tohtoriopintojaan tekeville tai niitä suunnitteleville kainuulaisille myös ensi keväänä.

19.12.2017 Uutinen

Maisteriohjelmalla uusia sosiaalityöntekijöitä Kainuuseen

Itä-Suomen yliopisto ja AIKOPA aloittavat Kainuun soten kanssa sosiaalityön 3-vuotisen maisteriohjelman. Opiskelijavalinnat tehdään keväällä 2018 ja koulutus alkaa syksyllä 2018.

13.12.2017 Uutinen

MITYn luonnontuotealan tutkimus esillä kansainvälisessä konferenssissa Rovaniemellä

Rovaniemellä marraskuun lopulla pidetyssä kansainvälisessä Non-Timber Forest Products and Bioeconomy -konferenssissa käsiteltiin luonnontuotteiden raaka-ainetuotantoa ja käyttötapoja osana biotalou

28.11.2017 Uutinen

Kainutlaatuinen ope 2017 yhdisti opettajia

Kainuun osaajat -ohjausryhmä esitti AIKOPAlle kesällä toiveen järjestää koko Kainuun yhteinen opetusalan koulutus.

24.11.2017 Uutinen

Maaseudun innovaatioryhmä Kainuuseen

Maaseudun innovaatioryhmät eli EIP–ryhmät ratkovat alkutuotannon ongelmia, mikä parantaa maa- ja metsätalouden tuottavuutta ja tehokkuutta.

30.10.2017 Uutinen

Kainuun monikulttuurisuusviikko käynnistyy Kajaanissa 31.10.2017

Suomalainen yhteiskunta monikulttuuristuu ja myös kainuulainen väestö on etniseltä taustaltaan entistä värikkäämpi.

27.10.2017 Uutinen

Tietosuoja koskettaa meitä kaikkia

AIKOPAn järjestämä Tietosuojalainsäädännön uudistus -koulutus keräsi auditorion täyteen kuulijoita.

26.10.2017 Uutinen

Ympäristönmittaus- ja suojelupäivät

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty vieraili ympäristömittauspäivillä Helsingissä 3.10. Verkostoitumista, tulosten ja hankkeiden esittelyä sekä keskustelua tulosten kaupallistamisesta.

26.10.2017 Uutinen

Metsät Kainuun biotalouden veturina

Kajaanin yliopistokeskus järjesti yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen ja Kainuun Edun kanssa METSÄBIO -seminaarin 10.10.2017 Kajaanissa.

13.10.2017 Uutinen

Tähtäimessä vesien sulfaatin ja fosfaatin reaaliaikainen kenttämittaus

Asutuksen, teollisuuden ja maatalouden päästöt ovat nostaneet vesistöjen sulfaattipitoisuuksia – sulfaattikuormat vaihtelevat tyypillisesti 10–100 mg/L välissä, kun puhtaan veden pitoisuus on alle

4.10.2017 Uutinen

Indonesialaisprofessorin vierailu MITYssä

Professori Hariyadi Soedetjo vieraili syyskuun 28. päivänä MITYssa tervehtimässä ystäviään ja kollegoitaan.