Mittaustekniikan yksikön palvelut

 

 

 

TKI-palvelut

  • Optisen mittaustekniikan asiantuntijapalvelut
  • Kuvantavan mittaustekniikan asiantuntijapalvelut
  • Sähkökemiallisten ja optisten sensorien tutkimus
  • Soluviljelyt ja mikrobitutkimus
  • Elintarviketutkimus ja biomassojen prosessointi
  • Bioenergia
  • Paperin ja sellun tutkimus
  • Ympäristömittauksen tutkimus
  • Projektipalvelut
  • Tietojärjestelmät ja langattomat sensoriverkot
  • Mittaus-, ohjaus- ja konenäköjärjestelmien kehitys/testaus (mekaniikka, elektroniikka, ohjelmistot)
  • Hienomekaniikan konepajapalvelut

 

 

Laboratorioanalyysit ja -mittaukset

  • Elintarvikkeiden analytiikka: mm. fenoliset yhdisteet, rasvahapot, proteiinit
  • Mikrobianalytiikkaa (bakteerien kokonaismäärät: elävät/kuolleet)
  • Paperimassan ja paperin testaukset
  • Canadian freeness, sakeus, kuiva-aine, tuhka, pH, johtokyky, kiintoaine, varaustila
  • Ilmanläpäisevyys, karheus
  • Metallimääritykset AAS, taitekerroin, pH, johtokyky, CODMn, KMnO4
  • Viskositeetin mittaus
  • Kosteuspitoisuuden määritys
  • Hehkutusjäännöksen mittaus
  • Kromatografiset menetelmät (HPLC-DAD/MSD/FD, GC-FID/MSD)
  • Ionianalytiikka (CE), esim. sulfaatti, kloridi, ammonium
  • Gravimetriset menetelmät
  • Virtaussytometrimittaukset
  • Näkyvän valon- ja fluoresenssimikroskopia
  • Fluorometri- ja spektrofotometrimittaukset (UV/VIS – MIR – NIR)  
  • Näytteiden käsittely erilaisilla laboratoriotekniikoilla

 

 

Viimeksi päivitetty: 19.10.2016