Testikatti

Kajaanin yliopistokeskus mukaan Vuokatin kehittämiseen Testikatti-hankkeella

Hanke: Testikatti – Analytiikan avulla tehostettuja hyvinvointi-, testaus- ja liikuntapalveluja

Toteuttaja: Kajaanin yliopistokeskus, Cemis-Oulu

Tavoitteet: Hankkeessa pystytetään Vuokatin alueelle palvelukonsepti, joka tarjoaa liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarvitsemaa ja niitä täydentävää fysiologista laboratorioanalytiikkaa. Konseptin ansiosta analytiikan saatavuus tulee asiakkaille poikkeuksellisen joustavaksi, nopeaksi ja helpoksi. Palvelut ovat yhtäläisesti paikallisten asukkaiden kuin yksittäisten matkailijoiden ja matkailijaryhmien käytössä. Ne hyödyttävät erityisesti työkuntoutettavien ryhmiä, valmennusryhmiä ja kansainvälisiä vieraita.

Vuonna 2012 Vuokatissa kävi 635 938 matkailijaa. Alueelle investoidaan lähivuosina 200 milj. €. Tavoitteena on kaksinkertaistaa kansainvälisten asiakkaiden määrä. Vuokatin alueen palvelutarvekartoitukset osoittavat, että asiakkaat vaativat entistä monipuolisempia palveluja osana liikuntamatkailua. Palvelujen tarpeet erikoistuvat ja palveluilta vaaditaan laatua ja henkilökohtaista räätälöintiä.

Hanke vahvistaa Vuokatin alueen kilpailukykyä liikunta- ja hyvinvointimatkailussa ja luo uusia yhteistyöverkostoja yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden välille. Hankkeen päätyttyä analytiikkapalvelu jatkuu itsensä kannattavana liiketoimintana CEMIS-Oulussa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 198 990€, josta ESR-rahoituksen osuus on 85 %.  Projektin vastuullisena johtajana on Vesa Virtanen ja projektipäällikkönä on Jouko Käsmä.

Hankkeessa on kumppaneina Suomen Olympiakomitea, Jyväskylän yliopisto, KIHU ja Vuokatin Urheiluakatemia.

Hanke toteutetaan 1.12.2013–31.3.2015

Viimeksi päivitetty: 10.2.2016