Uusiutuva energia nyt ja tulevaisuudessa

25.3.2015 12:00 - 15:30
Paikka:
Neuvotteluhuone ANTURI, Teknologiakeskus, Kehräämöntie 7, Kajaani

Työpajassa käydään läpi uusiutuvan energian käytön nykytilaa ja mihin kehittämispanoksia tulisi suunnata Kainuussa. Tilaisuudessa kuullaan eri toimijoiden näkemyksiä alan kehittämiseksi. Tilaisuus on tarkoitettu bioenergia-alalla ja laajemmin uusiutuvan energian alalla oleville toimijoille (julkinen sektori, yritykset, tutkimus- ja kehittäjätahot).

Ilmoittautumiset 20.3. mennessä: timo.karjalainen@oulu.fi

Ohjelma:

Uusiutuva energia nyt ja tulevaisuudessa

12:00 – 12:15 Missä mennään - Timo Karjalainen Kajaanin yliopistokeskus

12:15 - 13:15 Metsäbiomassan tulevaisuuden mahdollisuudet
- Metsät hiilinieluna, Juhani Pyykkönen Suomen metsäkeskus
- Metsähakkeen tuotanto ja käyttömahdollisuudet, Pekka Moilanen Suomen metsäkeskus
- Metsäbiomassan jalostusmahdollisuuksista Kainuussa, Timo Karjalainen Kajaanin yliopistokeskus

13:15 – 14:00 Orgaaniset jätteet energiantuotannossa
- Liikennemetaanin käytön ensiaskeleet Kainuussa, Toni Taavitsainen Envitecpolis
- Omavaraiset maatilat, Elina Virkkunen Luonnonvarakeskus Sotkamo

14:00 – 14:20 Kahvi