Testikatti-hankkeen loppuseminaari

Date:
6.5.2015 14:30 - 18:30
Paikka:
Vuokatin urheiluopisto, auditorio Iso-Pölly (Pallohallirakennus)

Joustavaa laboratorioanalytiikkaa aktiiviliikkujista hyvän olon fiilistelijöihin – kokemuksia urheiluakatemian testiryhmäkokeesta

14.30 Tervetulosanat: Professori Vesa Virtanen, Kajaanin yliopistokeskuksen johtaja
14.40 Testikatti-hanke – palveluanalytiikan mahdollisuudet Kainuussa: Projektipäällikkö Jouko Käsmä
15.00 Testikatti-hankkeen tuloksia: Projektitutkija Tuija Kallio, Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen
  Kommenttipuheenvuorot: Valmennuspäällikkö Vesa Mäkipää, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, Lääkäri Marjo Pantti, Kuhmon Lääkäripalvelu
  Kysymyksiä, keskustelua
16.00 KAHVIT
16.30 Urheilijan ylikuormitustila lääkärin näkökulmasta: Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Lauri Alanko
17.15 Ruoka urheilijan arjessa: Ravitsemusasiantuntija Olli Ilander
18.00 – 18.30 Kysymyksiä, keskustelua

Ilmoittautuminen kahvitarjoilun vuoksi 29.4 mennessä: http://www.oulu.fi/kajaaninyliopistokeskus/testikattiseminaari2015
Seminaari on osallistujille maksuton.

LT Lauri Alanko on liikuntalääketieteen erikoislääkäri Helsingin urheilulääkäriasemalta. Hän on toiminut mm. FC Hongan, HIFK A-junioreiden ja naisten koripallomaajoukkueen lääkärinä.

ETM Olli Ilander on liikuntaravitsemuksen arvostetuimpia kouluttajia Suomessa. Hän on valtakunnallisen urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston ydinryhmän jäsen ja toiminut ravitsemusvalmentajana useille SM- ja MM-tason huippu-urheilijoille.

Testikatti-hankkeessa Oulun yliopiston Kajaanin tutkimusyksikkö on koostanut palvelupaketteja terveyden seurantaan veri- ja sylkinäytteistä tehtävillä laboratoriotutkimuksilla. Palvelukokonaisuus sisältää veri- ja sylkinäytteenoton Vuokatin alueella tai Kajaanissa, pakettiin kuuluvat määritykset näytteistä sekä tulosten toimituksen ja tulkinnan. Järjestelmän toimivuutta on kokeiltu seuraamalla pienen Urheiluakatemian opiskelijaryhmän terveyttä ja rasitustasoa harjoittelu- ja kilpailukaudella.

Lisätietoja: Jouko Käsmä, jouko.kasma(at)oulu.fi, puh. 0294 484755

Viimeksi päivitetty: 16.4.2015