Energiatehokkaat ja -omavaraiset kiinteistöt -kehittämishanke

Hanke: Energiatehokkaat ja -omavaraiset kiinteistöt -kehittämishanke

Toteuttaja: Kajaanin yliopistokeskus

Aika: 1.3.2016–31.12.2018

Rahoitus: EAKR, Kainuun liitto, Paltamon kunta, Kajaanin yliopistokeskus ja yritykset. Hankkeen budjetti on 125 260 euroa.

Toteutus: Hankkeeseen on valittu erityyppisiä kiinteistöjä, joissa on jo toteutettu energiakatselmus tai -katsastus.  Kiinteistöissä testataan

• uusiutuvan energian tuotantoa, energian kulutuksen ohjausta ja varastointia sekä
  • eri LVIAS-ratkaisujen, energian tuotannon ja kulutuksen yhteensovittamista.

Hankkeen pilotit

• Hossan luontokeskus
  • Loisteen toimitalo
  • Kontiomäen koulu
  • Kainuun Opiston päärakennus
  • Kontiomäen monitoimitalo
  • Nuorisotalo Kivakka
  • Nakertaja-Hetteenmäen kylätalo

Tavoitteet:

• edistää kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä pilotoida käytännössä yritys- ja julkiskiinteistöille sopivia uusiutuvan energian mikrotuotanto-, energian säästö- ja varastointiratkaisuja.
  • luoda paikallisia pk-yrityksiä ja kuntia palveleva, tehokkaita energiaratkaisuja sekä uusiutuvan energian tuotantoratkaisuja innovoiva, suunnitteleva, myyvä, asentava, ylläpitävä ja niiden käyttöä neuvova yritysverkosto.

Yhteyshenkilö: Timo Karjalainen, timo.karjalainen(a)oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 10.5.2017