Yritysten energiatehokkuus- ja bioenergiaratkaisut käytännössä

Date:
30.11.2016 09:30 - 16:00
Paikka:
Kajaanin Teknologiakeskus, kokoustila Anturi, KAJAANI

Tervetuloa yritysten energiatehokkuus- ja bioenergiapäivään Kajaaniin keskiviikkona 30. marraskuuta, klo 9.30 alkaen. Tarjolla on tietoa ja vinkkejä energiakustannusten alentamiseen yrityksissä muun muassa energiatehokkuussopimusten ja uusiutuvan energian avulla.

Päivän aikana kuullaan kiinnostavia käytännön kokemuksia energiatehokkuuden parantamisesta ja paikallisen bioenergian käytön tuomista hyödyistä. Lämpölaitosinvestoinnin kannattavuuden arviointiin on niin ikään valmistumassa uusi kätevä työkalu. Iltapäivän aikana tutustutaan kajaanilaisiin lämpölaitoskohteisiin.

Ilmoittaudu viimeistään 25.11.2016 oheisen linkin kautta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kainuun ilmastohanke ja Motiva

Ilmoittaudu Yritysten energiatehokkuus- ja bioenergiaratkaisut käytännössä -tilaisuuteen

9.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

10.00 Avaus
Kaarina Prittinen, Kajaanin yliopistokeskus

Energiakustannusten alentaminen yrityksessä – keinoina energia tehokkuussopimukset ja uusiutuva energia
Timo Määttä, Motiva Oy

Käytännön kokemuksia energiatehokkuuden parantamisesta - Esimerkkejä tehokkaammasta energian käytöstä yrityksissä
Jani Löhönen, Annosol Oy

Paikallisen bioenergian käytön hyödyt
Timo Karjalainen, Kajaanin yliopistokeskus

11.40 Lounas
Amica lounaspuisto

12.30 Yrityksen kokemuksia lämmitysratkaisun valinnasta
Eero Okkonen, Kulunnan puutarha

Lämpölaitosinvestoinnin kannattavuus
Apuvälineitä päätöksenteon tueksi
Timo Määttä, Motiva Oy

Keskustelua

13.30 Lähtö tutustumiskierrokselle lämpölaitoksiin (pikkubussilla)

Tutustuminen lämpölaitokseen: Autotalo Laakkonen, Kajaani
Lämpöyrityksenä Kainuun Lämpöhuolto, 400 kW:n lämpökontti- ratkaisu

Tutustuminen lämpölaitokseen: FIN-TERPUU Oy, Kajaani
Lämpöyrityksenä Kainuun Lämpöhuolto, 1 MW:n lämpökontti ratkaisu. Lämpöverkostossa mukana FIN-TERPUU Oy:n kiinteistöjä ja Kuluntalahden koulu.

Tutustuminen lämpölaitokseen Parkinniemen Puutarha, Kajaani Hakelämpökeskus 1000 kW (vuosi 2009) ja puupelletti 500 kW (vuosi 2001)

16.00 Paluu Kajaanin yliopistokeskukselle

Viimeksi päivitetty: 2.12.2016