Indonesialaisprofessorin vierailu MITYssä

Professori Hariyadi Soedetjo vieraili syyskuun 28. päivänä MITYssa tervehtimässä ystäviään ja kollegoitaan. Tutuksi kansainvälinen ja tunnustettu tiedemies on meille tullut aiemmista vierailuistaan Kajaaniin. Vuonna 2002 hän vietti lähes vuoden silloisessa MILAssa tutkien lasipintojen likaantumista ja tähän liittyvää optista havainnointia. Toinen vierailu ajoittui vuosille 2011–2012, jolloin tutkimus- ja kehitystyö kohdistui polarisaatiomittaukseen ja optisesti aktiivisiin, kiraalisiin nesteisiin. Tutkijavierailut tuottivat julkaisuja ja keksintöilmoituksen yhdessä MITYn kehityspäällikön Jukka Rädyn kanssa.

Tämän kertainen lyhyt vierailu osui lempeään syyssäähän – huomattavasti lämpimimpiin keleihin tottunut Indonesialainen muisteli helpottuneena Suomessa vietettyjä kylmiä pakkaspäiviä. Hauskojen muistojen kertaamisen lisäksi pohdimme myös tulevaa – löytyisikö yhteistä tekemistä edelleen optiikan ja biotalouden saralta. Tähän toivottavasti palataan myöhemmin…

Tänä päivänä Soedetjo toimii Center for Integrated Research and Innovation –keskuksen johtajana. Keskus on osa Yogyakartassa sijaisevaa Ahmad Dahlan yliopistoa.

Viimeksi päivitetty: 4.10.2017