Mittaustekniikan yksikön tohtori Adama Sesay vastaväittäjänä Tartossa

Biosensorikehityksen asiantuntija tohtori Adama Sesay oli kutsuttu vastaväittäjäksi tohtoritutkinnon väitöskirjan julkiseen tarkistustilaisuuteen Tarton yliopistoon 15. toukokuuta. Väitöskirjatyön aiheena oli lypsykarjan utaretulehdusta aiheuttavien mikrobien tunnistaminen maidosta nopeaa sensoritekniikkaa käyttäen. Virossa väitöstilaisuudessa virallisen vastaväittäjän osuuden jälkeen kaikilla paikalla oleville on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja he myös käyttävät tätä oikeutta. Väittelijä voi joutua hyvinkin tiukoille, kun kysymysten aihealueet ja tyyli vaihtelevat. Tässä tapauksessa väitöstyötään puolustanut Delia Juronen selvisi kysymyksistä oikein hyvin.

Väitöstyön tarkistamisen lisäksi tohtori Sesay ja matkaan osallistunut tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen tutustuivat useamman Tarton yliopiston tutkimusryhmän toimintaan ja kävivät keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista mittaustekniikan ja diagnostiikan kehittämisessä. Tarton vuonna 1632 perustettu yliopisto on Baltian alueen vanhin ja tunnetuin yliopisto.

Viimeksi päivitetty: 30.5.2018