Kohti Pekingin talviolympialaisia uuden hiihtomaton avulla Vuokatissa

Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikössä ollaan tyytyväisiä, kun pitkään odotettu uusi iso hiihtomatto on saatu asennettua ja on valmis otettavaksi käyttöön.

- Uusi matto mahdollistaa vapaalla tyylillä hiihtämisen ja kamerajärjestelmän asentamisen maton ympärille. Myös nopeuden ja kulman säädöt toimivat tehokkaammin kuin aiemmissa matoissa, professori Vesa Linnamo kertoo.

Matto on osa "Ampumahiihdon uudet palautejärjestelmät" hankekokonaisuutta, johon pääosa rahoituksesta tulee Kainuun liiton kautta EAKR-rahoituksena. Muina osarahoittajina toimivat Suomen Ampumahiihtoliiitto, Suomen Hiihtoliitto, Suomen Olympiakomitea, Vuokatti Sport ja Jyväskylän yliopisto. Maton kustannukset olivat noin 150 000 euroa.

Maton tulee vihkimään käyttöön ke 30.5.2018 klo 11 EU-hankekoordinaattori Heikki Immonen Kainuun liitosta Olli Ohtosen johdolla. Testilaboratorio sijaitsee Snowpolis-rakennuksessa Jyväskylän yliopiston tiloissa ja hiihtomaton yhteyteen tullaan rakentamaan huipputason palautejärjestelmät urheilijoiden ja valmentajien käyttöön. Mattoa tullaan hyödyntämään myös valmistautuessa eri kisamaastoihin simuloimalla luonnollisia hiihtoympäristöjä virtuaalisesti.

Lisätietoja:
Professori Vesa Linnamo, 040 5044800