Milloin muutatte Kainuuseen?

Kajaanin yliopistokeskuksen kehittämispäivässä haastettiin orientoitumaan tuleviin vuosiin. Positiivinen haaste on saada rekrytoitua osaavaa työvoimaa Kainuuseen. Kainuun Edun toimitusjohtaja Antti Toivanen piti tilannekatsauksen Kainuun kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Hänen näkemyksensä mukaan tilanne on poikkeuksellinen Kainuussa. Nyt työpaikkoja on tarjolla enemmän kuin tekijöitä. Antti Toivanen antaakin yliopistolaisille vinkin: ”Kun teille tulee juhannusvieraita kylään, kysykää heiltä milloin muutatte Kainuuseen.”

Nyt monella alalla on positiivisia näkymiä ja tilaisuuksia, jotka pitää osata hyödyntää. Tässä koulutuksella ja tutkimuksella on merkittävä rooli.

Tulevaisuuteen katsottiin myös päivän kahdessa muussa esityksessä: Kajaanin yliopistokeskuksen johtaja Vesa Virtanen esitteli opetus- ja kulttuuriministeriön tulevaisuuskatsausta maailman osaavimmaksi kansaksi ja Kainuun liiton aluekehitysjohtaja Jouni Ponnikas kertoi alueen kärkihankkeista ja erityisesti biotaloudesta.

Molemmissa päivän vierailijoiden puheenvuoroissa nostettiin samaa tematiikkaa esiin: Kainuussa meillä pitää olla vetovoimaa, pitovoimaa ja valovoimaa. Pitovoimasta saimme hienon esimerkin kesäisessä iltapäivässä kaupungilla, kun päivä päättyi Kajaanin matkaoppaiden järjestämään opastettuun kävelykierrokseen ”Kummituksia, myyttejä ja muita kummajaisia”. Puolitoistatuntinen hurahti nopeasti, kun tarinat tempasivat kuuntelijat mukaansa. Rooliinsa eläytyvä opas herätti Kajaanin kaupungin vanhat tarinat henkiin.

Viimeksi päivitetty: 29.6.2018