Opetusministeriltä kannustusta yliopistokeskuksille

Suomen yliopistokeskukset tapasivat yhdessä vaalipiiriensä kansanedustajia Helsingissä torstai-iltana. Ensi vuoden budjetin lähetekeskustelun alla yliopistokeskukset esittivät huolensa rahoituksen tilasta yliopistojen tulosohjauksessa. Tilaisuuteen osallistuneen opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan yliopistokeskusten kaltaisten valtakunnallisten tehtävien rahoituksesta huolehditaan kuitenkin jatkossakin. ”Yliopistokeskukset toteuttavat OKM:n korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 -linjausten tavoitteita jo nyt hyvin ja rakenteellisesti. Kiitos hyvästä työstä”, ministeri totesi. Kansanedustajat antoivat yliopistokeskuksille erityistä tunnustusta yliopistojen rajat ylittävästä yhteistyöstä kansainvälisen kilpailukyvyn saavuttamiseksi. Puheenvuoroissa tuli esille, että yhteistyön edistämisestä yliopistokeskuksia tulisi palkita rahallisesti.

Opetusministeri Grahn-Laasonen ja Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Jutta Urpilainen kuuntelivat tarkkaavaisina Seinäjoen yliopistokeskuksen tutkimusjohtaja Juha Alarinnan alustusta yliopistokeskusten tärkeydestä. Opetusministeri kehui yliopistokeskuksia valtakunnallisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vision linjausten toteuttamisesta.

Suomen kuusi yliopistokeskusta – Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Porissa ja Seinäjoella – verkottavat eri yliopistojen tutkimusta ja koulutusta omilla paikkakunnillaan alueellisen kehityksen edistämiseksi.

Teksti ja kuvat: Henna Jousmäki

Viimeksi päivitetty: 14.9.2018