Tutkijoiden yö - Kajaani ja Vuokatti

Date:
28.9.2018 17:00 - 20:00
Paikka:
Kajaani: Seminaarin päärakennus, Seminaarinkatu 2 ja Vuokatti: Snowpoliksen ja Sokos-hotellin rakennus, Kidekuja 2

Tutkijoiden yö Kajaanissa ja Vuokatissa

PE 28.9.2018 kello 17 alkaen

Tapahtuma järjestetään jälleen syyskuun viimeisenä perjantaina, eli 28.9. syyskuuta kello 17 alkaen. Tapahtumapaikkoja on kaksi:

Kajaanissa     Seminaarin päärakennus, Seminaarinkatu 2. Pysäköinti Satamakadun puolella. Kello 1720.

Vuokatissa     Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikkö, Snowpoliksen ja Sokos-hotellin rakennus, Kidekuja 2. Kello 1719.

Ohjelma Seminaarin päärakennuksessa

Tapahtumapaikka on 2. kerroksen aula ja luokkahuoneet, sisäänkäynti ja opasteet pääovelta. Esteetön kulku on järjestetty.

17.15–17.45 Kajaanin opettajankoulutusyksikkö ja sen edeltäjät vuosina 19002013
Professori Reijo Heikkinen; esityksen jälkeen kierros rakennuksessa (rehtori Marko Kuvaja)

18.00–18.10 Kajaanin yliopistokeskuksen esittely
Professori Vesa Virtanen, yliopistokeskuksen johtaja

18.10–18.20 Alustus Kainuun tulevaisuutta käsittelevälle paneelikeskustelulle
Päätoimittaja Markus Pirttijoki, Kainuun Sanomat

18.20–19.00 Hyvejääkö osata? paneelikeskustelu
kansanedustaja Marisanna Jarva,
toimitusjohtaja Antti Toivanen (Kainuun Etu Oy),
yrittäjä Sara Vaskivuo (Nerve Oy/Rockers),
johtaja Vesa Virtanen (Kajaanin yliopistokeskus)
Keskustelun alustaa ja vetää päätoimittaja Markus Pirttijoki (Kainuun Sanomat)

19.00–20.00 Kainuusta tohtoriksi – ajankohtaisia väitöskirjatutkimuksia, juontajana projektikoordinaattori Tarja Kerttula, AIKOPA

TOHOPI on AIKOPAn hanke, jolla tuetaan tohtorin tutkintoon johtavia jatko-opintojen suorittamista Kainuussa. Kolme hankkeessa mukana olevaa tohtoriopiskelijaa esittelee oman tutkimusaiheensa.

17.00–20.00 Muuta ohjelmaa

Tutkimushanke-esittelyt

Mittaustekniikan yksikkö ja aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA

Kahvitarjoilu

17.00–19.00 Lasten työpajat – tiedettä ja tekemistä lapsille. Alle kouluikäiset vanhemman seurassa.

1. Tarinan kertojaksi lukukummin avustuksella, tuokiot 20 min välein
    Lapset pääsevät kokeilemaan kertovaa lukemista yhdessä lukukummin kanssa.

2. Salataidetta, nonstop
    Lapset saavat tehdä taidetta, jota tutkitaan yhdessä UV-valon avulla.

3. DIY Laavalamppu, nonstop
    Työpajassa pääsee valmistamaan oman laavalampun.

4. Tutki valolla, nonstop
    Työpajassa tutustutaan valon ominaisuuksiin, optisiin harhoihin sekä katsellaan mikroskoopilla

Ohjelma Vuokatissa

Vuokatissa tapahtumapaikkana on Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikön laboratoriot Snowpolis-rakennuksen alimmassa kerroksessa (opasteet paikalle sekä Sokos Hotel Vuokatin aulasta että Snowpoliksen alimmasta kerroksesta).

Jyväskylän yliopisto järjestää laboratoriotiloissaan avoimien ovien illan kello 17–19, jonka aikana yleisö voi tutustua

• urheilijoiden ja urheiluvälineiden testaamiseen ja oppia kuinka tutkimus- ja kehitystyö luovat suomalaiselle pohjoismaisten hiihtolajien valmennukselle uutta osaamista sekä työkaluja (huom. demo klo 17:30 alkaen).
  • dynaamisen tasapainon tutkimukseen ja tätä varten kehitettyyn mittausmenetelmään sekä näiden hyödyntämismahdollisuuksista (huom. demo klo 18:15 alkaen).
  • ampumahiihtoon kehitettyyn laboratoriotestiin, ja kokeilla ammuntaa itse laboratorio-olosuhteissa Noptel-laitteella.

Viimeksi päivitetty: 12.10.2018