Kirjautuminen ja käyttäjäryhmät

Kirjautuminen vaiheittain

Tietokannasta poistuminen

Käyttäjäryhmät

Tietojen tallentaminen, muokkaaminen tai poistaminen vaatii järjestelmään kirjautumisen.

Tietojen selaaminen tai hakeminen, esim. julkaisu- tai asiantuntijatietojen, ei edellytä järjestelmään kirjautumista.

Tietokantaan kirjaudutaan osoitteessa https://solecris.oulu.fi/crisyp/ Oulun yliopiston koivu-tunnuksella.

Jos kirjautuminen ei onnistu, varmista että sinulla on tunnus yliopiston henkilötietojärjestelmään.

Kirjautuminen vaiheittain

1.  Mene osoitteeseen https://solecris.oulu.fi/crisyp/.
  2.  Klikkaa ylläpalkista Kirjautuminen.
  3.  Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Käyttäjätunnus on yliopiston koivu-tunnus.
  4.  Ohjelma ilmoittaa kirjautumisen onnistumisesta. Ruudun vasemmassa alareunassa näet oman nimesi ja kirjautumisen tilalla yläpalkissa on Lopetus.
  5. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kannattaa tarkistaa ja täydentää omat tietosi. Klikkaa Omat tiedot, Siirry muokkaussivulle. Tällä muokkaussivulla voit tarkastaa omat tietosi sekä myös muokata ja lisätä tietojasi. Selaajalle näkyvät kentät: nimi, oppiarvo, palvelussuhteet, asiantuntemusalueet, puhelinnumero, GSM, sähköpostiosoite, kotisivujen internet-osoite ja vastaanottoaika. Punaisella merkityt kentät ovat pakollisia tietoja.
  6. Tarkista ensimmäiseksi palvelussuhdetietosi ja täytä sitten vähintään punaisella merkityt pakolliset kentät.
    Palvelussuhteet-kentässä näkyy voimassa olevat palvelussuhteesi. Tiedot on haettu henkilötietojärjestelmästä. Klikkaa palvelussuhde auki. Kentässä ”Näkyy selaajalle” voit valita kyllä /ei vaihtoehdon sen mukaisesti, miten haluat palvelussuhteen näkyvän selaajalle. Paina Tallenna ja järjestelmä palaa omien tietojen muokkauslomakkeelle. Jos sinulla on useita voimassaolevia palvelussuhteita, pitää sinun käydä kaikki palvelussuhteet läpi yllä olevan opastuksen mukaisesti.
    Julkisuus-kentässä määritellään omien asiantuntijatietojen julkisuus. Valitsemalla kyllä annat suostumuksesi siihen, että tietosi näkyvät Oulun yliopiston verkkosivuilla, ts. asiantuntijatietosi näkyvät kaikille tietokannan käyttäjille. Valitsemalla ei, asiantuntijatietosi eivät näy selaajille. Huomaa, että vaikka kiellät asiantuntijatietojen julkaisemisen, tallentamasi julkaisujen, asiantuntijatehtävien jne. tiedot ovat silti kaikkien haettavissa.
  7. Tallenna tietosi sivun alaosan painikkeella Tallenna perustietojen muutokset
  8. Näytölle avautuu YO:n asiantuntijat -selailunäkymä. Voit tarkistaa, että tiedot ovat tallentuneet oikein. Tarvittaessa voi palata muokkaamaan tietoja klikkaamalla Siirry muokkaussivulle.

On suositeltavaa, että asiantuntijatiedot täytetään mahdollisimman tarkasti. Katso osion tarkempi kuvaus ohjeen kohdasta Omat tiedot.

Tietokannasta poistuminen

Kirjautunut käyttäjä poistuu kirjautumis-tilasta ja palaa selailutilaan klikkaamalla yläpalkista Lopetus.

Käyttäjäryhmät

Tietokantaan tallennettuja tietoja voi selata kuka tahansa käyttäjä. Muita käyttöoikeuksia eri käyttäjäryhmillä on seuraavasti.

Kirjautumattomat käyttäjät (selaajat) voivat selata ja hakea tietoja.

Järjestelmään kirjautuneet (yliopiston henkilökunta) voivat

• selata ja hakea tietoja
  • tallentaa julkaisuja, asiantuntijatehtäviä, opetusansioita, vierailuja sekä taiteellista toimintaa
  • lisätä ja muokata omia asiantuntijatietojaan, esim. yhteystietoja ja asiantuntemusalueita
  • tulostaa asiantuntijan CV-raportin.

Laitoskäyttäjät (yhdyshenkilöt) voivat

• selata ja hakea tietoja
  • muokata laitoksensa henkilökunnan tuotoksia
  • tallentaa laitoksen järjestämien kansainvälisten konferenssien ja ulkomaalaisten vierailujen tiedot
  • tulostaa laitosraportin sekä laitoksen valintaperusteisen julkaisuraportin.

Kirjastossa tarkastetaan tietokantaan tallennetut julkaisutiedot.

Pääkäyttäjä vastaa tietokannan hallinnasta ja selvittää ongelmatilanteita.

Viimeksi päivitetty: 24.9.2012