Omat asiantuntijatiedet

Omat tiedot / YO:n asiantuntijat -sivuilla voit katsella ja muokata esittelysivuasi, jossa näkyvät tärkeimmät asiantuntijatiedot, kuten yhteystiedot ja asiantuntemusalueet. Myös tietokantaan tallennetut julkaisusi, asiantuntijatehtäväsi ym. tuotokset listautuvat esittelysivulle.

Esittelysivu

Asiantuntijatietojen muokkaaminen

Esittelysivu

Siirry esittelysivulle valitsemalla päävalikosta Omat tiedot. Muut käyttäjät löytävät sivullesi asiantuntija- tai julkaisuhaun kautta.

Asiantuntijatiedot

Esittelysivulla näkyviä tietoja ovat

• kuva
  • nimi ja oppiarvo
  • palvelussuhteet (voidaan myös asettaa pois näkyvistä)
  • asiantuntemusalueet
  • kielitaito
  • puhelinnumero, GSM, sähköpostiosoite, kotisivujen internet-osoite ja vastaanottoaika
  • julkaisut, asiantuntijatehtävät, opetusansiot, vierailut sekä taiteellinen toiminta.

Asiantuntijatiedot on sijoitettu niin, että ylhäällä ovat erilaiset perustiedot, kuten nimi, palvelussuhteet ja yhteystiedot. Keskellä näkyvät asiantuntemusalueet. Julkaisut ja muut tallennetut tuotokset listautuvat perustietojen alle.

Asiantuntijan tietojen linkittäminen

Asiantuntijan sivulla on Lyhyt kinkki tällesivulle -toiminto, jonka avulla voidaan muodostaa lyhyempi https-linkki. Tätä käytetään tietojen linkittämiseen järjestelmän ulkopuolelle, esim. www-sivuille voi laittaa viittauksen asiantuntijan sivuun. Myös yksittäisen tietueen voi linkittää tämän Suora linkki -toiminnon avulla, esim. julkaisun tiedot.

Julkaisulistaus

Julkaisut, asiantuntijatehtävät, opetusansiot, vierailut sekä taiteellinen toiminta listautuvat esittelysivun alaosaan. Tuotoksia selataan klikkaamalla plus-merkkiä kunkin kohdan edessä, jolloin lista avautuu näytölle.

Klikkaamalla esim. asiantuntijatehtävää voit siirtyä tarkastelemaan tehtävän kuvailutietoja. Edelleen, asiantuntijatehtävän selailunäkymältä pääset muokkaussivulle tarkentamaan tai korjaamaan tehtävän tietoja.

Huomaa, että julkaisun tietoja ei voi enää itse muokata sen jälkeen, kun bibliografiset tiedot on tarkastettu kirjastossa.

Asiantuntijatietojen muokkaaminen

Siirry muokkaamaan tietojasi klikkaamalla Siirry muokkaussivulle.

Osa asiantuntijatiedoista, kuten nimi ja palvelussuhteet, haetaan suoraan yliopiston henkilötietojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Muut tiedot lisätään itse muokkaussivulla. Pidä asiantuntijatietosi ajan tasalla ja päivitä tietojen muuttuessa.

Siirryttäessä muokkaussivulle aukeaa lomake, jossa punaisella merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelussuhde yliopistoon

Palvelussuhde yliopistoon -kentässä näkyvät voimassa olevat palvelussuhteesi. Tiedot on haettu henkilötietojärjestelmästä. Klikkaa palvelussuhdetta, jolloin avautuu Yliopiston asiantuntijan organisaatiot -muokkaussivu. Valitse kentässä ”Näkyy selaajalle” kyllä /ei -vaihtoehto sen mukaisesti, miten haluat palvelussuhteen näkyvän muille käyttäjille.

Asiantuntemusalueet

Asiantuntemusalueet on merkittävä sekä englanniksi että suomeksi. Klikkaa kentän nimen edessä olevaa nuolikuvaketta ja lisää esim. tutkimusalueiden termit aukeavaan ponnahdusikkunaan.

Luovutettu tietoaineisto

Ensimmäiseen kenttään kirjoitetaan luovutetun tietoaineiston nimi ja toiseen verkko-osoite. Luovutetulla tietoaineistolla tarkoitetaan sellaista tutkimusaineistoa, jonka tutkija on luovuttanut tieteelliseen tutkimuskäyttöön esim. Yhteiskuntatieteelliselle tietoarkistolle.

Julkisuus

Julkisuus-kentässä määritellään omien asiantuntijatietojen julkisuus. Valitsemalla KYLLÄ annat suostumuksesi siihen, että tietosi näkyvät Oulun yliopiston verkkosivuilla, ts. asiantuntijatietosi näkyvät kaikille järjestelmän käyttäjille. Valitsemalla EI, asiantuntijatietosi eivät näy muille käyttäjille.

Huomaa, että vaikka kiellät asiantuntijatietojen julkaisemisen, tallentamasi julkaisut, asiantuntijatehtävät jne. ovat siitä huolimatta kaikkien haettavissa.

Kuvan lisääminen

1. Klikkaa sivun alaosasta Valokuva.
  2. Klikkaa Tiedosto-kentästä Browse… ja valitse tietokoneeltasi kuvatiedosto, jonka haluat lisätä.
  3. Klikkaa Tallenna .
  4. Kun kuvatiedosto on tallennettu, järjestelmä palaa takaisin muokkaussivulle ja Valokuva-kenttään ilmestyy teksti Kuva.
  5. Klikkaa muokkaussivun alaosasta Tallenna perustietojen muutokset.
  6. Lisäämäsi kuva näkyy nyt esittelysivulla. Jos haluat vaihtaa kuvan, katso kohta kuvan poistaminen/vaihtaminen.

Mikäli kuvan lisääminen ei onnistu tai lisäämäsi kuva vääristyy, tarkasta että kuva täyttää seuraavat kriteerit:

• minimikoko 120x160 pikseliä
  • tiedoston maksimikoko yksi megatavu (1 MB)
  • pystysuunnassa ja tavanomaiselle kuvasuhteella (esim. 600x800, 768x1024 jne.) otetut kuvat näkyvät parhaiten.

Kuvan poistaminen/vaihtaminen

1. Vaihtaaksesi kuvan, täytyy entinen ensiksi poistaa. Sen jälkeen uusi kuva voidaan lisätä kohdassa Kuvan lisääminen esitellyllä tavalla.
  2. Klikkaa sivun alaosasta Valokuva.
  3. Aikaisemmin lisäämäsi kuvatiedosto näkyy nimellä Kuva. Klikkaa -kuvaketta
  4. Valitse avautuneelta sivulta Poista. Varmista poisto valitsemalla Kyllä.
  5. Jos haluat lisätä uuden kuvan toimi Kuvan lisääminen -ohjeiden mukaan.
  6. Jos et halua lisätä kuvaa, valitse Palaa tallennuslomakkeelle tai jatka järjestelmän käyttöä päävalikosta.

Viimeksi päivitetty: 24.9.2012