Palvelupaketti

Uusille tutkijoille ja opettajille suunnattu tietopaketti kirjaston palveluista.

Oulun yliopiston kirjastolla on kattava palvelutarjonta yliopiston tutkijoille ja opettajille. Kirjaston tietoasiantuntijat opastavat sinua palvelujen hyödyntämisessä.

Tutkimuksen tuki | Oulun yliopiston kirjasto

Kirjaston tietoaineistot löydät Oula-Finna -kokoelmatietokannasta ja tiedonhaun tieteenalaoppaiden kautta. Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella sinulla on myös e-aineistojen etäkäyttömahdollisuus kotikoneelta ja mobiililaitteilta.

Tietoaineistot | Oula-Finna
  Tiedonhaun oppaat
  Tietopalvelu

Uusia tietoaineistoja ostetaan sekä kirjaston että tiedekuntien/yksiköiden/projektien määrärahoilla. Voit tehdä hankintaehdotuksia. Lisäksi tarjoamme asiantuntemusta ja työkaluja tieteenalasi uusien aineistojen löytämiseen.

Hankintaehdotus | Kurssikirjahankinta

Tutkimustyösi ja tieteellisen julkaisemisen eri vaiheisiin, esim. aineistonhallintasuunnitelman tekemiseen ja avoimeen julkaisemiseen saat tukea kirjastosta. Kirjasto vastaa osaltaan yliopiston julkaisusarjojen, mm. Acta Universitatis Ouluensis, toimittamisesta ja ylläpitää Oulun yliopiston avointa julkaisuarkistoa Jultikaa.

Julkaisemisen palvelut | Jultika
  Avoin julkaiseminen
  Tutkimusdata

Tiedot julkaisuistasi kerätään yliopiston tutkimustietojärjestelmään, Oulun yliopisto tutkii -tietokantaan, jota ylläpidetään kirjastossa. Sinun tulee tarkistaa julkaisutietojesi oikeellisuus ja ilmoittaa tiedot uusista julkaisuistasi jurita.oulu.fi-sivulta löytyvällä lomakkeella. Samalla voit lähettää julkaisun rinnakkaistallennettavaksi Jultika-julkaisuarkistoon.

Oulun yliopisto tutkii -tietokanta
  Julkaisutiedot ja rinnakkaistallentaminen

Tutkimuksesi näkyvyyden ja vaikuttavuuden varmistat ylläpitämällä tutkijaprofiileitasi, joihin liittyen saat opastusta meiltä. Kirjasto tekee myös tieteellisiin julkaisuihin pohjautuvia bibliometrisiä analyysejä.

ORCID-tutkijatunniste
  Bibliometriset palvelut

Tervetuloa kirjaston palveluiden käyttäjäksi!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Varaa aika opastukseen itsellesi tai tutkimusryhmällesi. Esimerkkejä aiheista löydät tietoiskutarjottimelta.

Tohtorikoulutettaville : Osallistu Tieteellinen tieto tutkimusprosessissa -kurssille.

Viimeksi päivitetty: 26.4.2017