Tietoiskutarjotin

Tutkija / opettaja, kutsu informaatikko tutkimusryhmäsi tapaamiseen.

Valitse tarjonnasta sopiva kokonaisuus ja ota yhteyttä: informationservice@oulu.fi

Kirjasto ABC ja kirjaston oppaat
Yliopiston kirjaston palvelut tutkijoille ja opettajille. Tiedonhaun tieteenalaoppaat, työkaluoppaat,  tietoaineisto-oppaat, muita oppaita tutkimuksen tueksi.

Oula-Finna -kokoelmatietokanta: painetut ja elektroniset kirjat/lehdet
Haku, varauksen tekeminen, lainojen uusiminen ja yhteislainaus. Kirjaston elektroniset tietoaineistot. E-aineistojen etäkäyttö.

Tieteenalasi tietokantoja
Esimerkiksi Scopus, Web of Science, Medline, Ebsco- tai ProQuest-tietokannat. Alert- eli vahtipalvelut tietokannoissa.

Viitteidenhallinta
RefWorks. Luo tietokanta itse valituista viitteistä, kirjoita lähdeviitteet tekstiin ja tee lähdeluettelo. Jaa viitteet muiden kanssa.

Tutkimusaineistonhallintasuunnitelman kirjoittaminen ja avoin tutkimusdata
DMPTuuli-työkalu. Data-arkistot.

Tutkimusyhteistyökumppaneiden haku
SciVal-työkalu.

Julkaisukanavan valinta
Tieteellisten lehtien arviointityökalut.

Avoin julkaiseminen
Open access -lehdet. Avoin vertaisarviointi. Rinnakkaistallentaminen.

Väitöskirjan julkaiseminen Acta Universitatis Ouluensis –sarjassa
Julkaisuprosessi ja sen ohjeistus.

Julkaisutietojen kerääminen yliopiston tutkimustietojärjestelmään
Julkaisutiedot ja rinnakkaistallentaminen (Jurita). Oulun yliopisto tutkii –tietokanta (SoleCRIS).

Tutkijaprofiilit
ORCID-tutkijatunniste. Julkaisun näkyvyyden lisääminen Scopus – ja Web of Science -tietokannoissa sekä Google Scholarissa.

Tieteellisiin julkaisuihin pohjautuva tutkimustoiminnan arviointi
Viittausanalyysien tekeminen, Julkaisufoorumi, lehtien Impact Factor (IF) -arvot, tutkijan H-indeksi, SciVal-työkalu.

Sähköiset opinnäytteet
Opinnäytteiden syöttöjärjestelmä Laturi. Tekijänoikeudet opinnäytetöissä. Urkund.

Viimeksi päivitetty: 26.4.2017