Erikoiskokoelmat

Erikoiskokoelmat on muodostettu aineiston iän, tyypin tai alkuperän mukaan.  Suuri osa erikoiskokoelmista on saatu lahjoituksina mm. 1960-luvulla järjestettyjen kirjakeräysten tuloksena, mutta joitakin teoksia ja kokoelmia on myös ostettu.

Erikoiskokoelmat on sijoitettu Tiedekirjasto Pegasukseen ja niiden tiedot löytyvät pääosin kirjaston Oula-Finna -tietokannasta.

Julkaisuja voi tilata käyttöönsä joko suoraan Oula-Finnan "Tee pyyntö" –toiminnon kautta tai asiakaspalvelusta. Erikoiskokoelmista asiakkaalle noudettu aineisto säilytetään asiakaspalvelussa, mistä sen saa päivälainaksi Tiedekirjasto Pegasuksen tiloihin.

Harvinaiskokoelmat

Oulun yliopiston arkistokokoelmat

Yksityishenkilöiden kokoelmat

Muita erikoiskokoelmia

Arvokkaimpien teosten käytöstä on sovittava erikseen. Joidenkin kokoelmien käyttöön vaaditaan etukäteen hankittu tutkimuslupa.

Ennen alkuperäisen julkaisun tilaamista erikoiskokoelmista, kannattaa aina tarkistaa löytyykö aineisto digitoituna.

Lisätietoja Oulun yliopiston kirjaston kokoelmien historiasta ja lahjoituksista:

Murhu, Rae. Oulun yliopiston kirjasto 1959-1984 = Oulu University Library 1959-1984
Oulu: Oulun yliopisto 1985. Oulun yliopiston kirjaston julkaisuja 12

Pilkkeitä kirjastosta : Oulun yliopiston kirjaston 40-vuotisjuhlajulkaisu