Tutkimus

Konetekniikan tutkimustoiminta tapahtuu tutkimusyksiköt. Pääasiallisesti noin puolet koulutusalan henkilökunnasta työskentelee vaihtelevissa ulkopuolisissa tutkimushankkeissa. Konetekniikan koulutusalan päämääränä on tuottaa laadukasta tutkimusta ja pyrkiä selvittämään uusien teknologioiden mahdollisuuksia.

Fab Lab

Lukuvuoden 2015-2016 aikana koneenkadulle valmistuu Fab Lab toimitilat. Fab Lab on Massachusetts Instute of Technologystä liikkeelle lähtenyt digitaalisen valmistuspajan konsepti.

Fab Labin valmistumisen jälkeen sitä tullaan hyödyntämään monipuolisesti sekä opetuksessa että tutkimuksessa. Fab Lab Oulun kotisivut www.oulu.fi/fablab

Fab Lab ideologiaan pääset tutustumaan linkistä: FAB LAB

Konepaja

Konepaja palvelee yrityksiä ja yliopistoyhteisöä koneistus- ja laitehuoltotarpeissa. Konepajassa valmistetaan laitteita ja komponentteja sekä tutkimuksen tarpeisiin että ulkopuolisille asiakkaille. Konepajassa on monipuoliset ja ajanmukaiset koneet sekä osaava henkilökunta vaativaakin valmistusta varten. Käytettävissä on laitteet metallin työstöön, ohutlevyn työstöön, hitsaukseen ja valamiseen sekä uusimpana hankinta vesileikkuri.

Konepaja on ollut tärkeässä asemassa tutkimuksessa ja ilman asianmukaista laitteistoa ja henkilökuntaa useiden tutkimusprojektien toteuttaminen on mahdotonta.

Viimeksi päivitetty: 12.9.2016