Tuotantotekniikan tutkimusyksikkö

 

Tuotantotekniikan tutkimusryhmän pääalueita ovat konepajateollisuuden valmistustekniikat, lastuavaan työstöön ja työkaluihin liittyvät tutkimukset, tietokoneavusteinen valmistus ja joustavat valmistusjärjestelmät, laadunohjaus ja laatujärjestelmät, tuotekehitykseen liittyvä valmistus, prototyypit ja työvälinevalmistus sekä ohutlevytuotevalmistus ja materiaalien käytettävyystutkimukset. 

Tuotantotekniikan tutkimusryhmä tekee yhteistyötä Oulun Eteläisen instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmän (FMT) kanssa. Sen erikoisalue on levymäisen materiaalin tuotteeksi jalostamisen menetelmät ja tekniikat ja se kuuluu osana uusien terästen tutkimuskeskukseen CASR.

 

Tuotantotekniikan tutkimusryhmä tarjoaa tuotannon kehittämiseen liittyen seuraavia palveluja:

 

 

Esimerkkejä tutkimusaiheista:
 

 

Käynnissä olevat tutkimushankkeet:
 

 

Konepaja:

Teknillisen tiedekunnan konepajassa on moderni ja monipuolinen työstökone- ja laitekanta. Laitevarustukseen kuuluvat mm. tarkkuuskoneistuskeskus, NC-sorvi, NC-ohjatut särmäyspuristin ja levyleikkuri, vesisuihkuleikkauskone, robottihitsausasema sekä nykyaikaiset hitsauskoneet. Lisäksi laboratoriossa on tärkeimmät manuaaliset työstökoneet.

Laiteluettelo

 

 

Viimeksi päivitetty: 23.6.2016