Esittely

Kerttu Saalasti Instituutti on kansainvälisessä verkostossa toimiva tutkimusinstituutti. Instituutti on uuden tiedon tuottaja, osaamisen välittäjäorganisaatio, uusien teknologisten ratkaisujen kehittäjä ja hankkeiden haluttu yhteistyökumppani. KSI:n tutkimuksen teema on ”Operational Excellence of Micro Enterprises”.

Tutkimustoiminnan tavoitteena on mikro- ja pk-yritysten kehittäminen, tuotantotekniikan tutkimus, tutkitun tiedon tuottaminen sekä uusien innovaatioiden ja nopeiden kokeiluiden edistäminen yritysten toiminnallisen erinomaisuuden kehittämiseksi. KSI:n tutkimustoiminnassa on tärkeää yhteiskunnallinen ja alueellinen vaikuttavuus.

Tutkimus tukeutuu pääkampuksen ulkopuolisiin infrastruktuureihin: konepajainnovaatioiden infrastruktuuri ELME-studio (Nivala) ja maanalainen tutkimusinfrastruktuuri CallioLab (Pyhäjärvi) (Collaborational Research Infrastructures) sekä mikroyritysten ydinryhmiin (Pohjois-Suomi) (LivingLab of Micro Enterprises). KSI kehittää suunnitelmallisesti näitä infrastruktuureja alueen yhteistyöorganisaatioiden kanssa.

Instituutti osallistuu Haapaveden-Siikalatvan, Nivala-Haapajärven, Ylivieskan ja Raahen seutukuntien ja niiden alueella toimivien yritysten kehittämiseen erilaisten hankkeiden kautta yhdessä koulutus- ja kehittämisorganisaatioiden sekä kuntien, seutukuntien ja yritysten kanssa.

Kerttu Saalasti Instituutilla on kattava kansallinen ja kansainvälinen yhteistyöverkosto. Kansainvälistä yhteistyötä toteutetaan tutkimus- ja kehittämisprojektien, asiantuntijavierailujen, tutkijavaihdon ja yhteisten julkaisujen kautta.

Kerttu Saalasti Instituutin toimintaa tukee v. 2000 perustettu Kerttu Saalasti säätiö, joka jakaa apurahoja Oulun Eteläisen alueelta kotoisin oleville tai alueella tutkimus- ja kehittämistoimintaa suorittaville tutkijoille tai jatko-opiskelijoille.

Viimeksi päivitetty: 5.1.2017