Tutkimusharjoittelijana kesätöissä

- Kesäkuun ensimmäisenä maanantaina aloitin kesätyöt Oulun yliopiston Kerttu Saalastin Instituutissa, Hedvig Hautala kertoo. Viime syksyn TET-harjoittelu instituutissa innosti kysymään kesätyöpaikkaa.

- Tämä on ensimmäinen oikea kesätyö, jonka olen saanut. Oli mahtavaa, että sain itse vaikuttaa työaikoihini. Uskon, että kolmeen viikkoon mahtuu paljon erilaisia työtehtäviä. Ensimmäinen viikko kului nopeasti. Olen tallentanut tietoja erääseen järjestelmään. Pääsin töihin ja rutiineihin kiinni helposti, koska olin täällä aiemmin viime syksynä tetissä. Täällä on ollut kiva työilmapiiri ja työt ovat sujuneet. Omasta mielestäni olen suoriutunut työssäni ihan hyvin, Hedvig kuvailee kokemuksiaan tutkimusharjoittelijan tehtävästä.

- Meillä on aikaisemminkin ollut nuoria kesätöissä. Haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua yliopistoon työpaikkana ja tutkijan uraan yhtenä mahdollisuutena, kehityspäällikkö Eija-Riitta Niinikoski toteaa.

Hedvig Hautala jatkaa kesän jälkeen opiskelua Nivalan lukiossa.

-En vielä ole varma, mille alalle tulevaisuudessa aion, mutta toivon että kesätyöstä täällä Kerttu Saalasti Instituutissa olisi hyötyä minulle tulevissa opiskeluissa tai töissä.

Viimeksi päivitetty: 13.6.2017